tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lomapuuhavinkki: Tee itse jäätelöä

Tälle viikolle olisi siis tekemisvinkkinä jäätelöohje. Jäätelön tekeminen pitää aloittaa edellisenä päivänä että saa nauttia kunnon maukasta jäätelöä. Tässä helppo ohje miten tehdä helposti hyvää jäätelöä ilman jäätelökonetta.

 photo IMG_0096_zpsff339fca.jpg

Tarvitset:
• 3dl kuohukermaa
•3 kananmunaa
• 2dl tomusokeria
•2dl marjasosetta (mansikka, mustikka, vadelma, mikä tahansa)
 Myös kinuski-, lakritsi- tai suklaakastike käyvät, mitä nyt keksiikään jäätelömauksi laittaa, esim. banaania, persikkaa ym. Itse käytin pakastemansikoita jotka soseutin sauvasekoittimella.


 photo IMG_0097_zpsbc987cd9.jpg

1. Mittaa kerma kulhoon. Itselläni ylemmässä tarvikekuvassa kuohukerman lisäksi vispikermaa, koska oli vain yksi 2 dl:n kuohukermapurkki, mutta vispikerma ajaa saman asian. Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.


 photo IMG_0098_zpse2f41ce2.jpg

2. Riko toiseen kulhoon kolme kananmunaa. Lisää tomusokeri kulhoon ja vatkaa tämäkin kuohkeaksi vaahdoksi. Itse laitoin desin tavallista tomusokeria ja toisen mansikkatomusokeria. Myös suklaatomusokeri toimisi varmasti hyvin jäätelössä.


 photo IMG_0103_zpsd964729f.jpg

3. Lisää kananmuna-tomusokeri-vaahtoon marjasose tai mitä valitsitkaan mauksi ja sekoita.


 photo IMG_0104_zpsa8909b9b.jpg

4. Sekoita joukkoon kermavaahto.


 photo IMG_0106_zps9ea33307.jpg

5. Laita seos kannelliseen rasiaan, joka kestää pakastusta, ja laita pakastimeen.


 photo IMG_0107_zpsf6313d51.jpg

Itse lisäsin vielä suklaapalasia jäätelööni ennen pakastimeen viemistä.

6. Sekoita seosta noin tunnin välein suunnilleen kuuden tunnin ajan, kunnes se on jäätynyt tasaisesti. Anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään jolloin se on valmista tarjottavaksi. 

 photo IMG_0110_zpsa6d82f86.jpg

Itse tein seoksen joskus kahdentoista maissa päivällä ja se oli tuollaista melko jäätelömaista, mutta osittain vähän löysää, jo kuuden maissa illalla, joten söimme silloin. Äkkiä hupeni jäätelö rasiasta kun koko perhe tykkäsi.


 photo IMG_0109_zps09f7c69a.jpg

Lisäsin kinuskikastiketta päälle, mutta se oli aika turhaa kun se ei erottunut yhtään mansikan maulta ja jäätelö oli muutenkin niin makeaa. Muistutti paljon oikeaa kaupan mansikkajäätelöä suklaahippuja ja pientä rakenne-eroa lukuun ottamatta. Olisi tullut varmaan koostumukseltaan tiukempaa jos olisi antanut olla pakkasessa kauemmin. Tunnin välein sekoittaminen on vaan niin tympeetä ja muuten jäätelö ei jäädy tasaisesti. Ihmettelen vaan kun ohjeessa sanotaan että anna olla pakastimessa seuraavaan päivään ja jäätelö on hyvin jäätynyttä noin seitsämän tunnin pakkasessa olon jälkeen että eikö se jäädy ihan liian kovaksi ympijääss

Seuraavan kerran kun tekee mieli jäätelöä teen tällä ohjeella ja laitan mansikkatomusokerin tilalle suklaatomusokeria, lisäksi suklaarouhetta ja vaikka jotain keksinmuruja. Tulisi vähän Ben&Jerrie´s tyylistä jäätelöä toivottavasti.

Tätä melko helppoa ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla kun tekee mieli jäätelöä!


8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, joten vois kokeilla, mikäli tulee tylsää jossain vaihees 8)

  VastaaPoista
 2. Nami näyttääpä hyvältä :3
  Voisin kokeilla itekki joskus :)

  VastaaPoista
 3. I try this. :3 jeehyvälläenkullamennään.fi ;) Ihana ohje, mulle on kovasti apua, ku oon ettiny jätski ohjetta jo jonkun aikaa. :3

  fleurea.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että nyt sitten löysit tän ohjeen :)

   Poista
 4. Pitääpi koittaa! Hyvän näköistä ainakin tuli! Jos koittaai murskata vaikka marjanne karkkeja sekaan? 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Ne sopis varmaan tosi hyvin.

   Poista
 5. Miksi sanoisin ei? (äiti ei anna koska en siivoa jälkiäni) Juu voishan koittaa jos sitä jaksaa >8DD Niin siis JOS sitä jaksaa xDD

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon reseptistä! Tein äskön jäätelöä ja nyt odottelen, että pääsen sitä maistelemaan. :)

  VastaaPoista