lauantai 20. helmikuuta 2016

Lapsuuden suosikkisarjat


 On tullut tässä viime aikoina paljon muisteltua kaiholla lapsuutta ja nostalgisoitua joidenkin lapsuuteen kuuluneiden sarjojen ja elokuvien parissa. Yksi ilta alettiin Samin kanssa muistella ja vertailla mitä tykättiin pienenä katsella. Siitä sainkin ideaan tällaiseen lapsuuden suosikkisarjat-listaukseen.


Olen elänyt 2000-luvun alun lastenohjelmista nauttien. Tietysti 90-luvun ohjelmiakin olen paljon katsonut, vaikka neljästä vuodesta mitä ennen 2000-lukua olen elänyt, ei kovin selkeitä muistoja olekaan. Tässä postauksessa listaan parhaiten mieleeni jääneitä sarjoja. Tietysti on paljon muitain tykkäilemiäni sarjoja, mutta näitä listaamiani on tullut eniten katsottua.

Spice-tytöt

Tämä Totally Spies eli Spies-tytöt oli aivan ykkössuosikkini jotain eskari-kakkosluokkaikäisenä. Cloverin, Alexin ja Samin seikkailut olivat niin jänniä ja ihailin heitä suuresti. Minua viehättivät suuresti heidän pomo-Jerryltä saamansa vakoojatarvikkeet, kuten kaiken maailman rakettireput, söpöt huulipunalaserit ja puuterirasiat yms.

 Suosikkini kolmikosta oli Sam; hän oli se joukon älykkö, hieman ylimielinen tosin. Clover oli mielestäni hömelö ja pinnallinen, ja Alex myöskin hömelö ja jotenkin kai poikamainen. Minua järkytti suuresti kun äitini paljasti että vakoojakolmikolla on miesten nimet! Kuitenkin ne ovat lyhenteitä Samanthasta, Cloverinasta ja Alexandrasta. 


Näitä jaksoja tuli muistaakseni MTV3:ltä ja niitä on kauheasti nauhotettuna VHS-kaseteille. Ikävä kyllä virallisinä julkaisuina sain pienenä vain tuon yhden videon ja myöhemmin yhden DVD:n. Tosi harmi että meillä ei kotona ole enää toimivaa VHS-nauhuria, että voisin nostalgioida näitä. Katsoin vain nuo DVD:llä olevat kaksi jaksoa. Pitäisi etsiä YouTubesta jos näitä löytyisi sieltä :D Olis mahtavaa tosiaan muistella tätä lapsuuden ykkössuosikkia.

Lähde

Muumit

Tämähän ei juuri perusteluja kaipaa, sillä Muumithan on aivan itsestäänselvyys tällä listalla. Olihan tässä niitä painajaisiakin aiheuttavia jaksoja, kuten kummituslaiva, mörkö ja taikurin hattu.

Hamtaro

Tämä hamsteri-anime oli aivan ihana ♥ Hahmot olivat ihanan sympaattisia ja kaikki omia persooniaan, kaiken lisäksi niiin suloisia. Suosikkini oli Bijou. Veljeni kanssa saatiin kummatkin kaksi sarjan figuureita ja niille tuli sitten kauheasti askarreltua kaikkea, oman talot, häkit ja kaiken maailman tavaroita. Vitsi miten kivoja ne leikit olivatkaan!

Huvitutti

Tästä lastenlauluohjelmasta tykkäsin yli kaiken alle kouluikäisenä, kuulemma hypin ja lauloin joka jakson mukana. Unelmani oli vissiin päästä nähdä livenä Huvituttia. Tutti-ritaria rakastin ja toivoin että minullakin olisi makututteja kuten hänellä. Myöhemmällä iällä tosin inhosin tätä, sillä ohjelma oli niin lapsellinen. Alla olevassa kuvassa Huvituttia katsomassa tanssien xD


Vili Vilperi

Hahmot oli niin ihania ja sympaattisia. Myös luonnonsuojeluteema oli hieno juttu.

Anniina Ballerina

Varmasti useampi pikkutyttö on pienenä haaveillut baletin tanssimisesta, mutta minä en itseasiassa haaveillut vaikka tästä ohjelmasta tykkäsinkin. Tässä hahmot olivta niin suloisia ja piirrostyyli todella kaunis. Myöhemmin vissiin tämäkin sarja laitettiin pilalle tekemällä tästä muovisen näköinen animaatio-versio.

Franklin

Tästä en sen tarkemmin muista mitä kaikkea sarjassa tapahtui, mutta ainakin tämä oli tosi söpö ja mukava sarja ja eläinhahmot kivan persoonallisia. Suosikkini saattoi olla joku majava tai pupu, nimiä en kyllä muista.

Winx-klubi

Ihania teinikeijuja, tietystihän se vetoaa pikkutyttöihin. Tästä sarjasta tuli tosi paljon piirreltyä hahmoja. Suosikkini keijutytöistä oli päähenkilö Bloom. Tätä tuli joskus syksyllä katsottua pari jaksoa kun huomasin sarjan olevan Netflixissä. Aika naurettavaltahan se näin vanhemmalla iällä vaikutti, mutta tunnaribiisin muistin yhä ulkoa :,D


W.I.T.C.H.

Tämä taikavoimia omaavista teinitytöistä kertova sarja alkoi telkkarissa vasta paljon myöhemmin. Olin tähän sarjakuvalehteen aivan hulluna, tykkäsin jopa enemmän kuin Winxistä. Suosikkihahmoni oli aluksi Will Vandom, mutta myöhemmin taisi vaihtua Hay Liniksi sillä hän oli niin luova ja persoonallinen. Tilasin lehteä, piirtelin Witch-hahmoja ja vaatteita lehden mukana tulleille paperinukeille ja seinäni olivat täynnä Witch-julisteita. Muistan miten innoissani olin kun sarja alkoi Suomessakin telkkarissa mutta se taisi olla vähän pettymys koska poikkesi muistaakseni aika paljon sarjakuvista. Harmi kun lehden julkaiseminen on tainnut loppua aikaa sitten (2011) Oi vitsi kun muistelen miten jänniä ja persoonallisia ne seikkailut olivat niin pitäisi kyllä uudestaan lukea lehdet läpi, ne kaikki taitavat olla vielä kotona tallessa.

Nalle Puhin uudet seikkailut

Tämä oli todella sympaattinen, söpö sarja ja tunnari oli aivan ihana. Sitä tuli veljen kanssa aina hoilailtua mukana. 

Tehotytöt

Rakastin tämän sarjan piirrostyyliä, omaperäisyyttä, persoonallisia, sekopäisiä pahiksia. Myös tämän tunnarivideo oli aivan upea. Tytöistä Papu oli suosikkini. Minulla on varmaan ollut joku fiksaatio punahiuksisiin naispuolisiin piirroshahmoihin (Papu, Sam, Bloom, Will...) Paitsi taitaa olla nykyisinkin, näyttelijöihin, laulajiin...

Monsteriallergiaa

Tässä oli todella hauskoja, erikoisia hirviöitä jotka ainoastaan Zick-niminen poika pystyi näkemään. Tässä oli myös sympaattisia kissa-hahmoja. Tästä en juonikuvioista sen tarkemmin hirveästi muista, mutta oli tässä kai jotain pelottavaakin.

Prätkähiiret

Tästä sarjasta en hirveästi tajunnut, sillä tätä ei tullut kovin aktiivisesti katsottua. Ehdoton suosikkini kuitenkin oli Turbo, jotenkin tosi sympaattinen ja karismaattinen. Järkytyin kun kuulin paljon myöhemmin hänen olevan sokea (!) Veljeni lemppari oli Vinski mutta minusta hän oli hölmö pelle. Lalli Leipäjuusto oli ihan kauhea, ällöttävä hahmo. Minua ärsytti kun kissat olivat tässä sarjassa pahiksia ja ne oli tehty ilkeiksi ja typeriksi.

Turtlesit

Myöskään Turtelsia ei tullu hirveän aktiivisesti katsottua, joten en pysynyt jatkotarinassa kovin hyvin kärryillä. Nolottaa myöntää etten vieläkään erota neljää renessanssitaidemaalarikilpikonnaa toisistaan :,D

Sagwa

Tämä oli ihana kiinalaisista kissoista kertova sarja. Tykkäsin tosi paljon kiinateemaisuudesta ja kissaihmisenä kissasisaruskolmikko Sagwa, Sigwa ja Dongwa tietysti vallottivat sydämeni. Myös veljeni sydämen, sillä hän meinasi jossain vaiheessa ensimmäisten kissojemme nimiä miettiessä nimetä kissansa Dongwaksi mutta onneksi kuitenkin päätyi nimeen Vili :,D

Huntik

Tämän sarjan nimeä piti porukalla muistella porukalla kauan, mutta lopulta se tuli mieleen. Tätä sarjaa en varmaan hirveästi nähnyt, mutta jännät seikkailut ja kiinnostavat hahmot jäivät mieleen.

Pokemon ja Digimon olisivat varmasti kuuluneet tähän listaan, mutta emme pikkuveljeni kanssa saaneet katsoa niitä ennen kuin olin kolmannella luokalla. Äitimme mielestä ne olivat liian väkivaltaisia ohjelmia. Kumminkin sitten kun saimme alkaa katsoa niitä, varsinkin Pokemoniin hullaannuimme. Pokemon-kortteja ja figuureita tuli kerättyä hirveästi ja jopa tehtyä itse.


Olen pienenä varmasti elokuviakin katsonut hirveästi mutta enimmäkseen varmaan katsonut samoja videokasetteja läpi yhä uudelleen ja uudelleen. Sarjat on jotenkin selvemmin jäänyt mieleen, mutta tähän postauksen loppuun esittelen kaksi ehdotonta lapsuuteni suosikkielokuvaa. Kotimainen elokuva Heinähattu ja Vilttitossu olisi varmasti myös ansainneet tulla esitellyksi sillä se oli myös veljeni ja minun ykkössuosikkeja, mutta siitä jotenkin ei ole jäänyt niin vahvoja mielikuvia kuin näistä kahdesta.

Lähde

Pieni Merenneito

Aivan ykkössuosikkielokuvat olivat Pieni Merenneito ja 101 dalmatialaista. Pienessä merenneidossa viehättivät tietysti merenneidot, merenelämä ja uiminen, jota rakastin pienenä. Kaikki piirustukset täyttyivät merenneidoista ja taisin jopa toivoa itse olevani merenneito. Arielista kuitenkaan en hirveästi muistaakseni pienenäkään hirveästi hahmona tykännyt. Harmi kun Pienen merenneidon kakkososaa en omistanut pienenä. Nyt synttärinä sain molemmat elokuvat synttärilahjaksi juuri ja oli kyllä kiva muistella mitä mieltä niistä pienenä oli. Kolmososasta minulla ei ole juuri käsitystä.

Minä pienenä meressä xD

101 dalmatialaista

En muista oliko meillä 101 dalmatialaista jonain nauhotettuna videona, mutta kirjana se ainakin on luettu todella kuluneeseen kuntoon :D  Tästähän oli myös kaksi näyteltyä elokuvaa ja piirrossarja joista kaikista tykkäsin kovasti myös. Olin ihan taivaassa kun sain 101 dalmatialaista-piirretyn kakkososan Pikku Kikero Lontoossa joulupukilta joskus aikaa sitten. Olin muutenkin todella suuri dalmatialais-fani ja minulla oli niitä vaikka mitä pehmoleluja, pikkukoirafiguureja yms tavaroita. Kuten kuvista näkyy, oli saatava dalmatialais-synttärikakku ja vaatteitakin xD


Oli mukava tehdä tätä listausta ja muistella lapsuutta. Löytyykö listauksesta teidänkin lapsuuden suosikkisarjoja? :) Jos ei niin mitä olivat ykkössuosikkisi lapsena?

2 kommenttia:

  1. En kestä <3
    Kyllä on nostalgista, itse en tarkene tälläisiä juuri muistelemaan ollenkaan. Liian haikeaa xD

    VastaaPoista