torstai 5. huhtikuuta 2018

Kalenteriharrastukseni esittely


Ei olekaan tullut vielä esiteltyä kalenteriaskarteluharrastustani tarkemmin, vaikka olen harrastanut kohta jo vuoden. Suurimpana syynä entinen läppärini, jolla kuvien lisääminen tänne oli lähes mahdotonta.


Innostuin kalenteriaskartelusta vuosi sitten törmäiltyäni jo pitkään Instagramissa kauniisiin koristeltuihin kalenteriaukeamiin. Samalla bullet journal-trendi oli nostamassa kunnolla päätään ja se tuli monessa paikassa vastaan. Selvitin aiheista lisää, liityin Facebookin Planner Lovers Finland, Kalenterimania ja Bullet Journal Suomi- ryhmiin ja se oli menoa sitten.


Tilasin nämä kannet vuosi sitten jostain KiinastaAli Expressin kautta ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Tavoitteena oli edulliset kalenterikannet, joiden sisällön suhteen minulla olisi vapaat kädet. Näissä kansissa on kyllä todella hyvä hinta-laatusuhde. Ainoa homma että renkaat vain saisi olla isommat. 


Tykkään rengaskansista bullet journal- tyyliseen vihkoon verrattuna siitä, että sivut saa irti ja takaisin ja niiden järjestystä saa muuteltua. Kansien mukana tulikin tyhjiä neljän tyylisiä sivuja; blankoja, viivoitettuja, ruudullisia ja pisteellisiä. Niistä olen kovasti tykännyt ja olen käyttänyt aika säästeliäästi enimmäkseen käyttäen kierrätyssivuja esimerkiksi toisista vihkoista.


Mukana tuli myös söpöjä kissatarroja, vuosinäkymätarroja ja välilehdet, jotka eivät olleet tyyliseni ja möin ne eteenpäin.



Tein itse välilehdet laminoimalla netistä tulostettuja kuvia.

Tätä kalenteria en kuljeta mukana, vaan se on kirjoituspöydälläni, jossa sitä usein päivitän ja koristelen


Mukana minulla kulkee pikkukalenteri, jonka sivuja en koristele, vaan merkkaan pikaisesti menot, luennot yms. Se on menossa mukana aina jos tarvitsee tarkistaa jotain ajankohtia yms.


Kalenterikoristelutyylini on jotain bullet journalin ja askartelun väliltä. En käytä juurikaan bujolle tyypillisiä juttuja saatikka kalenterini olisi pelkistetty. Enimmäkseen käytän koristeluun kierrätysmateriaaleja, kuten lehdistä leikattuja juttuja. Lisäksi piirtelen itse, käytän washiteippejä sekä ilmaistulosteita. Tarroja käytän aika vähän.


Aloitan uuden kuukauden kuukausinäkymällä ja sitten teen jokaiselle kuukauden viikolle oman aukeamansa. 

Kuukauden lopuksi minulla on tapana tehdä pieni katsaus menneeseen kuukauteen, esimerkiksi kirjaan muistiin tärkeimpiä tapahtuneita juttuja ja kerään kalenterin väliin lappusia käymistäni paikoista yms.



Lisäksi minulla on ajoittain erilaisia trackereita, esimerkiksi habit tracker ja välillä oli uni trecker, mitä ei juuri tullut käytettyä. Nyt vuoden alusta aloitin kokeilemaan tälläistä year in pixels- systeemiä kuukausittaisen mood trackerin sijaan.



Kalenterin loppupuolella minulla on erilaisia listoja esimerkiksi kiinnostavia elokuvia katsottavaksi sekä kaikki katsomani elokuvat ja kirjat listattuna.



Aika paljon listoja olen joutunut siirtämään toisiin rengaskansiin, jotka löysin joskus kirpparilta. Harmi että kansien renkaat eivät ole kovin isot loppujen lopuksi niin ei voi kaikkea pitää yksien kansien välissä.


Tällainen pullukka tuli viime vuoden toukokuusta joulukuuhun pitämästäni kalenterista. Kummasti oli vapautunut olo kun sai tyhjentää rengaskannet vanhoista sivuista ja aloittaa puhtaalta pöydältä vuoden alusta.


Tässäpä oli pieni katsaus askarteluharrastukseeni, joka on Instagramissani toki ollut esillä pidempäänkin. Tästä aiheesta varmaan tulee tehtyä jatkossakin postauksia, voisin esitellä joitakin aukeamistani muiden harrastajien inspiraatioksi. Itse ainakin tykkään kovasti nähdä muiden askarteluja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti