sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Blogin nimi hakusessa? Minulla ei enääOlin jo kauan miettinyt uutta nimeä blogilleni, tuo Neiti M:n höpinät kun oli alun perin tarkoitettu vain väliaikaiseksi kunnes olisin keksinyt paremman, mutta se sitten jäi. Se oli vähän nolo nimi niin onneksi keksin uuden. Ja uusi nimihän on La muse de poupée Docteur.

Nimi on siis ranskaksi. Suomeksi se on Nukke Tohtorin muusa, kuulostaa tyhmältä. Doll Doctor's Muse olisi ollut jo parempi, mutta niin monet blogin nimet on englanniksi että halusin vähän erilaisuutta. Käänsin nimen siis ranskaksi koska se on mielestäni todella kaunis kieli ja olen aina halunnut oppia sitä.

photo edited for free at www.pizap.com

Ja mistä tuo uusi nimi sitten tulee? Blogini on tietysti nukkepainotteinen joten nuket nimessä täytyy olla mainittuna, olen Doctor Who-fani joten siitä tuo Tohtori, Muse on suosikkibändini ja senkin täytyy olla nimessä mukana. Musen nimi suomeksi muusa on taiteellisen innoituksen symbolihahmo kreikkalaisesta mytologiasta. Blogini on minulle jonkinlainen muusa, eli se innoittaa ns. taiteellisesti ja olen myös kiinnostunut kaikenlaisista just tuollaisista mytologia-taruista.

photo edited for free at www.pizap.com

Ajattelin yhdistää nimessä myös kissat ja toisen tv-sarjasuosikkini Supernaturalin ja ehkä suosikkikirjanikin nimen, mutta esim. Nukke Tohtorin yliluonnollinen kissamuusa olisi ollut ihan liian pitkä, joten tuo mihin päädyin oli juuri maksimipituus. En sitten tiedä onko tuo ranskankielinen nimi liian vaikea ja outo, mutta ainahan sen voi ihan vaan vaihtaa vaikka englanniksi tai suomeksi tai sitten muuttaa kokonaan jos mieli muuttuu.

Mietin uutta nimeä pitkään ja etsin netistäkin vinkkiä. Löysinkin hyviä apujuttuja. Linkkaan niitä tähän jos muillakin on nimenpähkäilypuuhia menossa.

Löydä blogille nimi heti: top 5 nimigeneraattorit
Hyvä blogiteksti jossa on kerrottu nimigeneraattoreista ja linkattu niitä. Testailin useita linkatuista, ihan hyviä. Monessa tarvitsi vain kirjoittaa hakukenttään nimeen haluamiaan sanoja ja kone muodosti niistä jonkinlaisen bloginnimen.

Kuinka keksiä blogille nimi
Samaisesta blogista hyviä vinkkejä nimen keksimiseen. Niistä oli paljon hyötyä blogini nimeä miettiessä.


Muutamia muita hyödyllisiä postauksia samasta blogivinkkeihin keskittyvästä blogista
Miten keksiä postausaiheita
Lisää lukijoita: kommentoi ja linkitä oikein
Miten tehdä blogista suosittu
Paras kellonaika julkaista postaus

11 kommenttia:

 1. Oikein hyvi nimi blogille! Jotenkin se on vain sinun oloinen! 8D jaminätiedänmillanenoot

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kaikille. Olen itsekin tyytyväinen tuohon kun vihdoinkin keksin uuden nimen :)

  VastaaPoista
 3. Uusi nimi on todella... miten sen sanoisi... LUOVA. Kuten sinäkin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva toi uus nimi .w. Kertoo ainakin et minkälainen ihminen ruudun takana kirjottelee + sitä ei heti arvais et ne sanat muodostuu sun suosikkijutuistas .w.

  VastaaPoista
 5. Vou ettäkun on ihana nimi :3 Ranska sopii, koska niin tyttömäinen kieli ja koko blogi on niin tyttömäinen :3 Jah, ootan innolla seuraavaa postausta päivittäjn käyn kattoon sun blogin<3
  T: Possu http://ruohokasvaanopeesti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Todella hieno uusi nimi. Sopii tähän ulkoasuun tosi hyvin. Kaunis on kyllä.

  T: Jälleen laiska Sakke, joka lupaa kirjautua seuraavan kerran kommentoimaan :D

  VastaaPoista
 7. Luova ja nätti nimi. Kuten useat on jo sanonu, kertoo paljon sinusta. +Ihana kuva Evelynistä.

  VastaaPoista
 8. ♫Onpa nätti nimi♪! Ranskaa olisi kyllä ihana osata♥


  voisitko iittyä lukijaksi~?

  http://munpullipit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille♥ Kiva blogi ja ihanat nuket, Lettu. Voinhan mä liittyä.

  VastaaPoista