keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Uusi upea sarja: American Horror Story

Alt=The title written in a distinctive font, white on black

Koukutuin sarjaan heti eilen Subilla esitetystä ensimmäisestä jaksosta. On kyllä hyvä: tunnelma, tarina ja kaikki. Kaikki ainekset on tässä kyllä kasassa vaikka mihin. Sarja on nimensä mukaan todellakin täynnä jännitystä ja kauhua. American Horror Storya onkin sanottu jopa tv-historian pelottavimmaksi sarjaksi. Sarjan ensimmäinen kausi seuraa Harmonin perheen elämää. He muuttavat uuden elämän toivossa Bostonista Los Angelesiin vanhaan taloon. Perheen isä psykiatri Ben ja hänen vaimonsa Vivian yrittävät elvyttää ongelmissa olevaa liittoaan. Heidän teini-ikäisellä, itsetuhoisella tyttärellään Violetilla on omat ongelmansa, mutta löytää samanhenkisen ystävän. Benin vastaanotolla käyvä häiriintynyt ja vaarallisen oloinen Tate ja Violet tulevat hyvin juttuun mikä ei todellakaan ole isän mieleen.

Perhe saa naapurikseen omalaatuisen Constancen ja tämän kehitysvammaisen tyttären ja taloudenhoitajakseen vanhan kummallisen Moiran.
Perheelle alkaa vähitellen selvitä asioita talon menneisyydestä jossa on tapahtunut vaikka mitä karmivaa, eikä tieto todellakaan luo turvallisuuden tunnetta talossa asumiseen vaikka minkälaisten kummitusten kanssa. Usealle talon entisistä omistajista on käynyt huonosti.

Sarjan alkuvideo on kunnon karmiva ja häiriintyneen oloinen. 
Luo hyvin kauhua jo ennen jakson varsinaisesti alkamista.
Skippaan mielelläni seuraavan jakson katsoessani.Sarjan pääideana on siis kauhuelokovissa hyvin perinteinen ja yleinen kummituskartano, mutta sen toteutus on harvinaisen hyvä juoneltaan ja tunnelmaltaan. Ajattelisi tälläisen sopivan paremmin elokuvaksi mutta sarjana mahdollistuu hidas eteneminen ja asioiden vihjailu, hitaasti paljastaminen. Oikein toimivaa ja tyylikästä fontteja, musiikkeja, lavastusta ja näyttelijöitä myöten.Yllättävää on että tämä palkittu sarja on samoilta tekijöiltä kuin Glee, "hieman" eri tyyppistä sarjaa ovat siirtyneet tekemään!

Eihän sitä jatkoa malttanut odottaa ja netistä täytyi katsoa jaksoja etukäteen.
Jos on kauhun ystävä, tämä on todellakin sarja jota seurata.

12 kommenttia:

 1. Hoo, kauhua! 8D Millon tän pitäis alkaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli eka jakso. Sen voi kattoo Subin netistä: http://www.sub.fi/ohjelmat.shtml/american_horror_story/jakso1/?video=199026
   Katso omalla vastuulla ;)

   Poista
  2. Kiitos linkistä :D Katoin muuten hyvän kauhuleffan tässä vähän aikaa sitten. Sen nimi oli Chernobyl Diaries, ja se oli tosi tosi tosi tosi hyvä ja jännittävä :D Suosittelen kattomaan :).

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. En ookkaan kuullu siitä, pitääpä googlettaa :)

   Poista
 2. Katsoin eilisen jakson. Se ei ollut mielestäni pelottava, vaan mielenkiintoinen ja koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, todella mielenkiintoinen ja varsinkin koukuttava. Oli ihan pakko kattoo ennakkoon jaksoja netistä.

   Poista
  2. Miltä sivulta sinä löysit niitä jaksoja? Itse en nimittäin löytänyt niitä ensimmäisen kauden jaksoja netistä.

   Poista
  3. Mullakin kesti kauan ennen kuin löysin. Tällä sivustolla niitä voi kattoo, eikä mulle ainakaan tullu viruksia.
   http://stream-tv.me/watch-american-horror-story-online/

   Poista
 3. En hirveesti tykänny ekasta jaksosta mutta sarja vasta alkoi joten ehkä se alkaa paranemaan :) mutta en kyllä pitänyt pelottavana (paitsi alku musiikki oli tosi ahdistava)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se alkuvideo/musiikki oli ainoo kunnon karmiva tossa ekassa jaksossa.

   Poista
 4. Ääh. Unohdin kattoo sen ekan jakson. Pitää kattoo netistä sitten jossain vaiheessa. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista