sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Marsilainen, psykopaatti, muotimalli, taiteilija ja vakooja

Kirjoitan tähän kootusti muutamista elokuvahaasteeseen valikoimistani elokuvista. Näistä ei olisi tullut ihan postauksen verran sanottavaa (paitsi Sevenistä!) joten ajattelin että mukava kirjoittaa näistä tällein kootusti. Ihan mielenkiinnosta aloin merkitä näiden koottujen elokuvien postauksiini mistä minkäkin elokuvan olen katsonut.


Mars Hyökkää (Netflix)
Lentävät lautaset lähestyvät maata ja ihmiset uskovat tulokkaiden olevan hyväntahtoisia. Mutta miten sitten käykään kun irvokkaan näköiset marsilaiset tallustelevat maan päällä...Mars hyökkää on naurettava, aivan yli hilseen menevä b-luokan tieteisfiktio, jota katsoessa tunsin myötähäpeää ja epäuskoa. Mutta tämähän on Burtonin alkuaikojen hulluttelua. Ihan hauskaa mustaa huumoria ja parodiointia, mutta melko mautonta. Tykkäsin kyllä marsilaisten hauskan kuuloisesta puheesta. Tämän laitoin elokuvahaasteen kategoriaan syntymävuonnasi julkaistu elokuva.


Seven (televisiosta)
Pitkään aikaan rikoselokuvat eivät kiinnostaneet minua pätkääkään mutta sittemmin olen huomannut rikostutkintaa näyttävien elokuvien ja sarjojen olevan todella mielenkiintoisia, kunhan vain vastenmielisyyksistä pääsee yli. On hienoa seurata kun joukko etsijöitä ja rikostutkijoita pyrkii tavoitteeseensa ja parhaassa tapauksessa saa rikollisen kiinni. Minua kiinnostavat ehkä eniten ihmismielen pimeää puolta ja sairasta mieltä kuvaavat jännärit kuten esimerkiksi juuri tämä ja Hannibal Lecter-elokuvat ja sarja. Seven on visuaalisesti hieno, kekseliäs trilleri jossa seitsämän päivän päästäeläkkeelle jäävä etsivä joutuu selvittämään sadistisen murhaajan tekemiä, seitsämään kuolemansyntiin perustuvia murhia. 

Synkän trillerin pääosissa loistavat Morgan Freeman ja Brad Pitt. Vakavan tunnelman vastapainona elokuvassa on ajoittain myös huumoria, esimerkiksi metron takia tärisevästä asunnosta. Ihailtavia viittauksia kirjallisuuteen kuten Venetsian kauppiaaseen, Danten teoksiin ja loppusitaatti Ernest Hemingwaylta. Kaikkein hienointa tai kauheinta elokuvassa on sen loppu, toisiksi viimeinen synti, kateus toteutuu mutta katsoja saa aikansa arvailla toteutuuko koston synti. Loppu on rakennettu nerokkaasti, ahdistavan jännittäväksi ja vastenmieliseksi. Ei todellakaan heikkohermoisille katsottavaksi sopiva elokuva sillä kuvasto on aika roisia, lievästi sanottuna. Seven tuntuu lainaavan aineksia Uhrilampailta. Tämän elokuvan laitoin kategoriaan elokuva jonka nimessä on numero. Kirjoitusmuotonahan on myös Se7en eli elokuvan nimi sisältää numeron kaksinkertaisena.
Zoolander (Netflix)
Jaahas, mitähän tästä nyt sanoisi. En kyllä tykännyt yhtään ja vähiten sen takia että kaksi inhokkinäyttelijääni, Ben Stiller ja Owen Wilson pääosissa. Ainoa mistä tässä elokuvassa tykkäsin oli David Bowie karismaattisessa roolissaan. Zoolander on nolo komedia catwalkien idiootista kuninkaasta Derek Zoolanderista ja hänen yli hilseen menevistä toilailuistaan. En kyllä tajua miksi tälle piti tänä vuonna tehdä jatko-osa... Tälle ei ollut elokuvahaasteessa muuta mahdollista kategoriaa kuin komedia jossa esiintyyinhokkisi, inhokkeja jopa kaksin kappalein.


Pollock (YleAreena)
Pollock on elämäkertaelokuva vuosina 1912-1956 taidemaalari Jackson Pollockista. Elokuva kertoo Pollockin elämästä hieman ennen vaimonsa tapaamista traagiseen loppuunsa asti. Oli mielenkiinstoista nähdä kuvausta taiteilijan työskentelystä ja luomistyöstä, ylipäänsä pariskunnan taiteilijaelämästä. Oli mielenkiintoista nähdä kuinka Pollock keksi ikimuistoisen maalaustyylinsä. Eihän Pollockaan merkittävää suosiota elämänsä aikana ilmeisesti saavuttanut eikä elänyt kovin nautittavaa elämää sillä alkoholisoitui ja avioliittonsa oli aika ongelmissa.
Ed Harrisissa on sopivasti yhdennäköisyyttä suureen taiteilijaan ja hän tulkitsee Pollockin äkkipikaista luonnetta todella hyvin. En voi kyllä sanoa että olisin pitänyt Pollockista tämän kuvauksen perusteella. Elokuva oli jotenkin tosi vakava ja kävi ajoittain tylsäksi sillä eihän tässä hirveästi ihmeempiä tapahtunut. Tämän laitoin elokuvahaasteen kategoriaan elokuva josta et ole ikinä ennen kuullut, koska en tiennyt että Pollockista oon tehty elokuva, ennen kuin törmäsin tähän YleAreenassa.

Haywire (Netflix)
Haywire kertoo naisagentista, Mallory Kanesta, joka joutuu petetyksi ja joutuu pakenemaan henkensä edestä. Mallory koittaa selvitä hengissä niin pitkään että saisi kostettua kohtalonsa aiheuttaneille tahoille ansionsa mukaan. Paljon juoksentelua ja vaarallisia tilanteita. Tykkäsin Haywiren vahvasta naishahmosta pääosassa sekä vähitellen selviävästä elokuvan juonesta, joka alkoi tilanteesta johon päädyttiin monimutkaisen juonikuvion kautta. Tämänkin laitoin kategoriaan elokuva josta et ole ikinä ennen kuullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti