keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Blogger Recognition Award


Cinema Lozenge-blogin Waltsu antoi minulle Blogger Recognition Awardin, paljon kiitoksia! Olen tästä todella kiitollinen ja vastaan haasteeseen mielelläni :D En ollutkaan kuullut tästä palkinnosta aiemmin.

Ohjeet:
x Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
x Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
x Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
x Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
x Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Kuinka aloitin bloggaamisen?
Kiinnostuin viisi vuotta sitten korealaisista Pullip-sarjan keräilynukeista ja niitä kauan netissä ihailtuani ja niistä tietoa kerättyäni tilasin itselleni ensimmäisen. Olin jo aiemmin miettinyt blogin perustamista, ja nukkeilemaan ryhdyttyäni blogi oli oleellinen osa harrastusta, jossa jakaa kuvia ja kommunikoida muiden harrastajien kanssa. Jo alusta päätin että blogissa käsittelen muitakin kiinnnostukseni kohteita kuin nukkeilua. mutta ensimmäisten vuosien ajan blogini oli aikalailla nukkeblogi. Myöhemmin Pullip-sarjan nukkeja kertyi vielä kolme lisää mutta pikkuhiljaa innostus kuvailla alkoi erinäisistä syistä hiipua ja nuket ovatkin nykyisin aikalailla kaapissa koristamassa vaikka ajoittain mielessä käykin että niitä olisi mukava jälleen kuvailla. Ajatus on kuitenkin ajan ja ideoiden puutteen takia jäänyt sivuun. Alkuaikoina sivummalle jääneet mielenkiintoni kohteet ovatkin päässeet suurempaan osaan.

Aluksi blogi oli siis väylä jakaa harrastukseeni liittyviä kuvia ja olla osa nukkeilijayhteisöä, sittemmin aihepiiri on muuttunut laajemmaksi ja sekavammaksi. Painotusten olen huomannut vaihtelevan ajoittain, mielenkiinnon kohteideni ja innostusteni mukaan niin käsitöistä ja askartelusta sarjoihin, kirjoihin, kokkailuun, lifestyleen ja jopa vaateaiheisiin postauksiin. Nykyisin suurimpina aiheina ovat taineet olla piirtäminen ja elokuvat, joille uhraan suurimman osan vähäisestä vapaa-ajastani.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille
1. Bloggaamisessa tärkeintä on oma innostus ja kiinnostus käsittelemiään aiheita kohtaan. Aiheeksi onkin valittava sellainen joka itseään oikeasti kiinnostaa ja josta jaksaa ylläpitää blogia, oli se sitten elokuvat, kuten Waltsulla, puhdas lifestyle kuten monella bloggaajalla nykyisin, käsityöt, kirjat tai vaikkapa nukkekotiaskartelu. Itse en ole rajannut blogini aihepiiriä juurikaan muuten kuin että postaan asioista jotka itseäni kiinnostavat. En halua rajoittaa itseäni mihinkään tiettyyn aihepiiriin, vaikka tämän luulenkin lukijoita välillä häiritsevän, sillä kaikki postaukset eivät olekaan sitä aihetta mistä kiinnostaisi lukea. 

2. Tästä pääsenkin toiseen vinkkiini, joka on että älä ajattele lukijoita äläkä pyri miellyttämään muita kuin itseäsi. Minusta blogia on tärkeä kirjoittaa ennen kaikkea itselleen eikä ajatella lukijoiden tavoittelemista. Lukijoita kertyy kokemukseni mukaan oman aktiivisuuden ja innostuksen kautta. lukijoilta saadut kommentit toki aina tuovat innostusta ja hyvän mielen, mutta bloggaaja ei ole riippuvainen niistä. Monesti kannattaa laittaa hyvä kiertämään ja kommentoida muiden blogeissa aktiivisesti, levittäen hyvää mieltä.

3. Kolmantena vinkkinä voisin antaa että itseään ei voi eikä tarvitse pakoittaa bloggaamaan. Kirjoittajalla ei ole mitään velvollisuutta ylläpitää vaikkapa viisi kertaa viikossa postaustahtia, vaan postauksia voi julkaista silloin kun ideoita riittää. Itsellänikin tulee hiljaisempia aikoija jolloin ei vain ole innostusta tai kuten nyt kesän aikana, aikaa. Ja jos ideoita postauksille ei riitä, niitä voi miettiä pidempään, mutta luovuttaa ei kannata ihan heti. ideoita löytyy kaikkialta ympäriltä ja netin ihmeellisestä maailmasta vaikka millä mitalla. Toisilta ei kuitenkaan saa kopioida vaan asioihin on tuotava oma mausteensa.

Lopuksi
Innostuinpas nyt höpöttelemään, vaikka haasteeseen vastaaminen tuntui aluksi vaikealta :D
Paljon kiitoksia vielä kerran Waltsulle tästä palkinnosta ja aktiivisesta blogiini kommentoinnista, josta tulee aina hyvälle mielelle. Paljon kiitoksia myös kaikille muillekin lukijoilleni! Toivottavasti bloggaajat jotka seuraavaksi haastan, tulevat hyvälle mielelle, kuten minä sillä bloginne postaukset piristävät aina päivää. 

Kymmenen palkinnon saavaa blogia


10 kommenttia:

 1. Kiitos, tätä oli kiva lukea!
  Itse pidän blogistasi nimenomaan siksi, että pidät kirjoitukset monipuolisina ja oman mahtavan persoonasi pääosassa! Olet ainutlaatuinen xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi paljon kiitoksia,ihana kommentti♥ Tosi mukava kuulla että tykkäät :D

   Poista
 2. Hei kiitos! :) Mie vasta hiljattain blogi-aiheisen postauksen teinkin, mutta painan tämän mieleen tulevaisuuden bloggaamis-aiheisia postauksia varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mitään kiirettä, tee kunhan sulle parhaiten sopii :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Toit loistavia vinkkejä aloitteleville (ja miksei kokeneemmillekin) bloggaajille tässä esiin. Olen samaa mieltä sen suhteen, ettei itseään pidä pakottaa muiden määräämään lokeroon esimerkiksi aihealueessa tai postaustahdissa. Bloggaamisen kuuluu olla hauskaa, ei missään nimessä ulkoisten motivaattorien voimalla etenevä velvollisuus. Hyvä fiilis ja itseä varten tekeminen näkyy nimittäin postauksissa ruudun toiselle puolelle. Aivan kuten sinun blogissasi! (:
  En vielä osaa sanoa täysin varmaksi otanko haasteen tehtäväksi. Näitä on kiva tehdä, mutta tällä hetkellä lyö totaalisen tyhjää mitä haasteeseen kirjoittaisi. No, jätän asian hautumaan. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät höpöttelyistäni :D Hyvin kirjoitit samaa mitä mieltä minäkin olen. Juu pohdi vain ihan rauhassa, itsellänikin kesti ennen kuin keksin tästä kirjoittamista, sitten vain aloitin nii tämmönen tästä postauksesta tuli :D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. sulla on kyllä kiva blogi. sain tästä paljon inspistä silloin kun astuin itse blogimaailmaan ja saan yhä! :3
  ja kiitti haasteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia :D Ihana kuulla että olet saanut inspiraatiota blogistani :)

   Poista
  2. Ja nyt minä vastaavasti saan ideoita sinun blogistasi :D

   Poista