perjantai 7. kesäkuuta 2013

500 päivää ihanuutta

Lähde

Pitkästä aikaa höpinää elokuvista!

Katsoin tämän aivan ihanan elokuvan, 500 days of Summer, tänään digiboksilta kun se tuli tv:stä joku aika sitten.




Perustana on melko simppeli juoni naisen ja miehen suhteesta ja sen päättymisestä. Tämä romanttinen komedia kertoo onnittelukortteja ammatikseen kirjoittavasta toivottomasta romantikosta Tom Hansenista joka eräänä päivänä tapaa kauniin Summer Finnin. Rakkautta luvassa, mutta Summer ei halua vakavaa suhdetta. Yhdessäolo päättyykin vähän yli vuoden jälkeen ja Tom jää suremaan kunnes lopulta näyttää taas kirkkaalta.







Ihana Zooey Deschanel! Hän saa melko rasittavan ja törkeän roolihahmonsa todella ihanaksi tyypiksi olemuksellaan ja ilmeillään. Myös miespääosan esittäjä Joseph Gordon-Lewitt on hyvä. Heidän hahmojensa suhde on eläväinen ja liikuttava. Summer kuitenkin jää melko käsittämättömäksi hahmoksi, mutta se on varmaan tarkoituskin. Elokuvan huumori on erikoista ja toimivaa. Repesin varsinkin sille että Summerin jälkeisen naisen nimi, josta Tom kiinnostuu, on Autumn.



Large
Upea ääni-ja värimaailma sekä puvustus ja muuta tekijät tekevät yksinkertaisesta upeaa. Elokuva käyttää luovasti aikasuhteita tarinaa kertoessaan. Päivissä pomppimisen luulisi sekoittavan ja tekevän epäselkeäksi, mutta se on sen sijaan toimiva ratkaisu. Välikuva joka kertoo missä päivässä ollaan menossa ja puu joka vaihtuu vuodenajan (tai fiiliksen) mukaan, on tosi hieno. Mustavalkopätkät ovat hauska lisä, kuten myös jaetut ruudut odotuksille ja todellisuudelle ym. ja Tomin arkkitehtuuripiirrokset ovat upeita. Myös elokuvan sountrack on upea, sillä mm. ihanaa Regina Spektoria ja The Smitsiä.



500 days of summer, sketch



Large
Lähde

Vivahdeikas ja monipuolinen, värikäs ja tunteikas, tasaisesti omalla painollaan eteenpäin rullaava hyvän mielen elokuva eroaiheestaan huolimatta. Moderni tarina rakkaudesta, olematta kuitenkaan rakkaustarina. Tästä tulee jotenkin kesäinen fiilis.


3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä leffalta! :) Pitääpä käydä vuokraamassa joskus.

    VastaaPoista
  2. Kesä ja Syksy :D Hauskaa.
    Mutta kivan olonen leffa ~

    VastaaPoista
  3. Hauskan oloinen leffa :3

    T: Sakke, joka ei jaksanut kirjautua, sori .__.

    VastaaPoista