maanantai 26. lokakuuta 2015

Ideoita halloweeniksi, osa 2: Pukeutuminen


Olen jo pitkään ollut aikamoinen halloween-intoilija ja tykännyt pukeutua creepysti. Perinteenäni on ollut järjestää kavereilleni joka syksy halloween-kekkerit mutta nyt taitaa tämä perinne päättyä kaveriporukkamme muuttojen takia.

Itselläni on keskiviikkona tietossa meidän ainejärjestömme toisen ainejärjestön kanssa järjestämät Warjo-bileet. Aloin pohtia heti niistä kuultuani miksi pukeutuisin. Lähdin etsimään innoitusta aiemmista asuistani.

Nytpä esittelenkin aiempien vuosien halloweenejäni ja toivottavasti halloween-juhlien järjestäjät ja muuten vain pukeutujat saavat näistä inspiraatiota vuoden karmivimpaan päivään. Asuideoina tästä postauksesta löytyy muun muassa vampyyria, hullua tappajaa, zombieta, Jokeria, Samaraa, luurankoa, kissaa jne.

Minun piti jakaa tämä halloween-spektaakkelini kahteen osaan sillä muuten tästä postauksesta olisi tullut ihan liian pitkä :/ Täällä ensimmäinen osa, ideoita juhlien koristeluun ja tarjoiluihin. 

Ideoita asuun


Vuonna 2009 maskeeraustaitoni noin 13-vuotiaana tyttösenä eivät olleet kovin kummoiset kuten kuvasta näkyy. Yritin kumminkin olla joku mikälie epäkuollut neito tms. Kaverini olivat pukeutuneina merirosvoksi ja vampyyriksi.


Vuonna 2010 olin pukeutuneena joksikin rähjäiseksi prinsessaksi. Kaverini olivat pukeutuneina verenhimoiseksi tappajahoitsuksi ja hevariksi.


Vuonna 2011 koulun halloweeniin pukeuduin joksikin hulluksi tappajaksi. Tuon veitsen tein vanhan puumiekan pohjalta itse, maalasin myös veriseksi.


Tämä on myös vuodelta 2011, vampyyri-harjoitusmeikki ennen juhliani.


Päädyin kuitenkin olemaan jokin tohtori Frankensteiniin luomus. Maskeerauksen innoituksena toimi Painajainen ennen joulua-elokuvan Sally.Tällaiset rikkinäiset sukkahousut ovat simppeli lisä halloweeninä asuun kuin asuun.

Kaverini ovat pukeutuneina japanilaistyyliseksi koulutytöksi (hiukset saparoilla, vekkihame ja bleiseri) ja mustalaisnaiseksi (pitkä hame, hartiahuivi, tummaksi meikatut kulmat, paljon kultakoruja)Vuonna 2013 olin Walking Dead-innostuksissani tietysti zombie.


Kalpeaksi meikattu iho, likatahroja tummalla luomivärillä ja kasvomaaleilla, punaisella kasvomaalilla pintaverisuonia, tietysti verta suupieliin vessapaperin avulla repaleisia haavoja.


Tässä harjoitusmeikkiä.


Tuo revenneen suupielen teko ei harjoitellessa onnistunut niin hyvin, joten jätin sen varsinaista maskeerausta tehdessä pois.


Zombiena täytyy olla muutenkin riutunut olemus. Hiuksista saa kivasti zombie-teemaiset kun jättää useamman pesukerran väliin!


Paidaksi kävi hyvin viime vuoden tappaja-asusta verinen paita.


Asuun käytin myös rikkinäiset sukkahousut edellisen vuoden asusta sekä valmiiksi rikkinäiset vanhat farkkuni joita revin ja likasin ennestään. Pyörittelin niitä esimerkiksi pihamaan liassa.
Minun ollessani zombie, kaverini olivat pukeutuneet kissaksi ja Johanna Tukiaiseksi.

Täällä halloween-postaukseni vuodelta 2012Vuonna 2013 olin luurankonainen.


Maalasin itse luurankojalat sukkahousuihin kangasmaalilla. Varmasti näitä löytyy kaupoistakin, ehkä tyyliin Cybershopista,  ja netistä ainakin.


Naaman tein kokonaan kasvomaaleilla.


Hiukset olivat isolla nutturalla ja koristeena oli muistaakseni Tiimari-vainaasta löytynyt luurankokäsikoriste. Korvista roikkui ketjuja.Asuna oli simppeli musta trikoomekko. Innostuttiin juhlien jälkeen kuvailemaan veljeni kanssa asuani enemmänkin.


Täällä postaus vuoden 2013 halloweenista. Siellä paljon enemmän kuvia tuosta asustani, joka muuten omasta mielestäni on halloweenieni hienoin, vuoden 2013 zombie kakkossijalla. 

Kaverini olivat vuonna 2013 pukeutuneet intiaaniksi ja nukeksi. YouTubesta löytyy tosi hienoja nukkemaskeeraus-tutoriaaleja. Itselläni tämän vuoden asuvaihtoehtona on jokin tappajanukke.


Webbikameralla saa muuten karmivimmat kuvat.


Viime vuonna, 2014 olin pukeutunut The Ring-elokuvien Samaraksi. Koristelu silloin taisi jäädä lähinnä Ringistä tuttuun televisioon ja siinä olevaan karmivaan kuvaan. Sami puolestaan pukeutui Jokeriksi.


Simppeli asu: jokin valkea mekko jonka helma repaleiseksi ja kuluneen väriseksi, lisäksi vain musta pitkä, takkuinen peruukkki.


 Simppeli meikki: naam vain valkeaksi, tummat silmänympärykset mustalla luomivärillä, vähän punaista kasvovärillä sekaan, uurteita kasvoihin ja huulet suttuisen tummiksi sekä käsivarsiin tummia jälkiä.

Tässä mallikuvaa. Lähde

Linkistä löytyy tutoriaali Samara-meikkiin. On kyllä videon asu paljon hienompi kuin mun xD


Sami maskeerasi itsensä kokonaan itse ja yllätyin miten creepyn naaman sai aikaan, ja ihan Jokerin näköinen. Hän värjäsi hiuksensakin vihreiksi, ihan vaan vesivärillä veti!Maskeeraukseen käyttämäni tarvikkeet
Maskeerauksiini olen käyttänyt aikojen saatossa kertyneitä erilaisia kasvomaaleja. Näitähän löytyy halloweenin aikoihin vaikka mistä liikkeistä ja netistä tilaamallahan löytyy kaikkea mahdollista. Itselleni kyllä täytyisi joskus vielä hommata ihan tekoverta.

Kasvomaalien lisäksi käytössä on ollut erinäisiä meikkejä: tavallisia meikkivoiteita, luomivärejä, eyelinereitä, huulipunia jne. Kasvomaaleja olen levittänyt tavallisilla pensseleillä ja meikkisudeilla- ja sienillä.


Tältä näytti vuonna 2012 maskeerauspisteeni.

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi ideoita halloween-asuaan pohtiville.

2 kommenttia:

  1. mahtavia asuja!
    muistan tuon 2013 halloweenasusi, ja se on kyllä tosi hieno c:

    VastaaPoista