lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ur Cool


Tein tuossa keväämmällä SAARAn eli Sara Forsbergin muotokuvan ja nytpä esittelen sen tekoprosessin. Olisin halunnut laittaa alkuun jonkin hänen kappaleistaan, mutta ne eivät lukeudu suosikkeihini vaikka kovasti SAARAn vlogeista tykkäänkin. Innolla odotellen hänen tulevaa elokuvarooliaan.

Ihanaa kun heti alkuun luonnosteluvaiheessa paperin alalaitaan tuli jokin kökkö, varmaan onnistuin tiputtamaan siihen suklaata kun sillä tuli herkuteltua välillä muotokuvaa työstäessä.


Kökköä oli näköjään yläosassakin siinä vaiheessa kun olin saanut luonnosteltua hiukset. Mitä tästä opimmekaan...älä syö suklaata piirustuspaperin äärellä.

Todella kummallisen näköinen kuva siitä kun olin värittänyt kasvot nudella ProMarkerilla.

Kasvot valmiina. Käytin värittämiseen useita eri puukyniä, suurin osa niistä oli Derwentin tai FaberCastellin.

Hiusten luonnostelua puuvärillä.

Puolet hiuksista valmiina.

Hiukset väritettynä, mutta syvensin sävyä hieman vielä tämän kuvan jälkeen blendaavalla ProMarkerilla.

En yhtään tykännyt ensimmäisestä ProMarkereilla tekemästäni taustasta...Tuli sellainen smoke weed every day-vaikutelma eikä tausta ollut lainkaan SAARAn tyyppinen.

Siispä leikkasin kuvan irti taustasta, maalasin akvarelleilla ja peiteväreillä vesiväripaperin, ja liimasin muotokuvan siihen.

 En ole kyllä hirveän tyytyväinen lopputulokseen, sillä kuvasta ei tullut kovinkaan Sara Forsbergin näköinen, eikä taustasta toisessakaan versiossa tullut aivan sellainen mitä minulla oli mielessä.

Kuitenkin hiukset ja kasvojen värit ja eri ihon sävyillä varjostukset onnistuivat mielestäni hyvin, joten ei tämä ollut täysin floppikaan.

3 kommenttia: