perjantai 23. maaliskuuta 2018

Movie Monday #59- Disney Villains

Ajattelin pitkästä aikaa tarttua Movie Monday-elokuvahaasteblogin aiheisiin. Disney-elokuvat ovat lähellä sydäntäni ja niitä tulee yhä katsottua aika usein, sillä keräämme niitä veljeni kanssa.

Movie Mondayn haasteen 59 aiheena ovat Disneyn pahikset

"Kuka on suosikkisi? Ketä pelkäsit lapsena? Kenen ääni vieläkin saa karvat nousemaan pystyyn?Onko dubbauksella väliä, mistä hahmon kammottavuus koostuu?"

Kuvituksena alkuperäisten Disney-ulkonäköjen lisäksi Jirka Väätäisen upeita realistisia kuvia Disney-hahmoista. Kannattaa käydä katsomassa lähdelinkeistä muitakin tyypin toteuttamia upeuksia!


Suosikkini  
Oma suosikkini ehkä on ollut Ursula, sillä hänen pahuudelleen on annettu jonkinmoinen selitys, vallanhimo ja kateus Tritonia kohtaan. Ursula on ovela ja hauska hahmo, hän osaa esittää mukavaa ja "auttaa" Arielia saamaan jalat. Suomenkielinen dubbaus sopii hahmolle täydellisesti; monipuolinen, käheä ja ovela ääni. Hänen muodonmuutoksensa on hauska, ihmishahmo on tosin monta kertaa ärsyttävämpi kuin Ursula normaalimuodossaan. Tätäkin hahmoa alan aina vihata elokuvan loppua kohti yhä enemmän.

Liisa Ihmemaassa-piirretyn Herttakuningatar, mukavan sekopää hahmo, samalla kyllä ärsyttäväkin. Tästä en sen kummemmin muista yksityiskohtia sillä kyseisen piirretyn näkemisestä on kulunut harmillisen paljon aikaa :/

Inhokkini/lapsena pelon kohteet


Kuvahaun tulos haulle snow white queen

Lumikin äitipuoli nostattaa kylmiä väreitä vieläkin. Häntä en muistaakseni pienenä juuri pelännyt, mutta inhosin. Äitipuolen ilmeettömyys, tunteettomuus, itsekeskeisyys ja ulkonäkökeskeisyys, kylmyys, tuo naamakin ja ääni...Se vain että ei pahemmin selitellä miksi eukko on sellainen kuin on. 
EvilQueen


Kuvernööri Ratcliffeä vihaan ehkä äitipuoltakin enemmän. Inhoni tätä hahmoa kohtaan aiheuttavat hänen ylimielisyytensä, määräilevyytensä, puhetyylinsä sekä asenne että hän omistaa uuden valloitetun mantereen ja sen kullan, alkuperäiskansan kustannuksella, ylipäänsä se koko kolonialistinen asenne. Ulkonäkökin on niin vastenmielinen. Hahmo on kyllä aika yksiuloitteinen ja ainoana motiivina pahuudelle taitaa olla ahneus.

Inhokki vai suosikki?

Cruella deVilin haluaisin kovasti laittaa joko inhokikseni tai suosikikseni, mutta en osaa määritellä inhoanko koko hahmoa vai tykkäänkö, tavallaan molempia xD Todella mahtava hahmo kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Minullakin jäänyt Movie Monday-haasteet ihan puolitiehen... hups - no ehkä nyt sinun innoittamana taas tartun muutamaan sellaiseenkin xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen toteuttanut näitä haasteita vain muutamia sieltä sun täältä, vaikka välillä mietin että olisi kiva käydä ne läpi alusta ihan järjestyksessä :D

      Poista