sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Herkkukokkailuja osa 3

Jälleen on kerääntynyt vaikka minkälaisia kokkailukokeiluja pidemmältä aikaa joten on aika esitellä niitä ja jakaa ruokaideoita.

 Yhtenä viikonloppuna äiti oli hommannut kotiin jääkaappiin halloumia ja mietimme mitä siitä keksisi tehdä, sillä meillä ei vielä ollut siitä kokemusta. Sitten keksimme soveltaa iltapalaksi koko perheelle salaatin ja sen lisäkkeenä halloumia ja paahdettuja kurpitsan ja auringonkukan siemeniä.


Halloumi oli näin ensimmäistä kertaa maistettuna aivan järkyttävän suolaista, joten salaatti oli hyvä vastapaino sille. Tuli muuten aivan järkyttävä haju koko taloon halloumin paistamisesta.

Oli kyllä herkkuiltapala ja seuraavalle viikolle loppusalaatti kämpille syötäväksi mukaan.

 Kämpille kotoa viikonlopun vietosta tultuani Sami oli tehnyt ihanan yllätyksen.

Oli laittanut pöydän näin kauniiksi ja tehnyt herkullista kermaista makaroni-possusuikale-kasvispaistosta :3


Oli löytänyt japanilaisesta kaupasta minulle tällaisia söpöjä herkkuja. Maistuu aikalailla mansikkapockyilta :3

Tehtiin Samin kanssa tällaista nettivideon pohjalta sovellettua hampurilaispaistosta vai miksi tätä nyt kutsuisikaan.

Aluksi Sami leipoi ihan perussämpylät, jotka uunista tultuaan laitettiin puoliksi. 

Väliin kypsennetty ja reilusti maustettu jauheliha, sipuli, juustoa ja makeaa chilikastiketta.

Ihan kokeilumielessä laitettiin väliin vielä paistettua kananmunaa paloina.

Systeemin oltua hetken uunissa, päästiin syömään ja herkkua oli kyllä vaikka olikin aika erikoinen kokkailu. Väliin laitoin vielä salaatinlehteä ja hanpurilaiskastiketta.

Toivottavasti tykkäsitte tämänkertaisista ruokakokeiluista. Itselleni ainakin tuli nälkä tätä postausta tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti