Tälle viikolle olisi siis tekemisvinkkinä jäätelöohje. Jäätelön tekeminen pitää aloittaa edellisenä päivänä että saa nauttia kunnon maukasta jäätelöä. Tässä helppo ohje miten tehdä helposti hyvää jäätelöä ilman jäätelökonetta.
Tarvitset:
• 3dl kuohukermaa
•3 kananmunaa
• 2dl tomusokeria
•2dl marjasosetta (mansikka, mustikka, vadelma, mikä tahansa)
Myös kinuski-, lakritsi- tai suklaakastike käyvät, mitä nyt keksiikään jäätelömauksi laittaa, esim. banaania, persikkaa ym. Itse käytin pakastemansikoita jotka soseutin sauvasekoittimella.
1. Mittaa kerma kulhoon. Itselläni ylemmässä tarvikekuvassa kuohukerman lisäksi vispikermaa, koska oli vain yksi 2 dl:n kuohukermapurkki, mutta vispikerma ajaa saman asian. Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Riko toiseen kulhoon kolme kananmunaa. Lisää tomusokeri kulhoon ja vatkaa tämäkin kuohkeaksi vaahdoksi. Itse laitoin desin tavallista tomusokeria ja toisen mansikkatomusokeria. Myös suklaatomusokeri toimisi varmasti hyvin jäätelössä.
3. Lisää kananmuna-tomusokeri-vaahtoon marjasose tai mitä valitsitkaan mauksi ja sekoita.
4. Sekoita joukkoon kermavaahto.
5. Laita seos kannelliseen rasiaan, joka kestää pakastusta, ja laita pakastimeen.
Itse lisäsin vielä suklaapalasia jäätelööni ennen pakastimeen viemistä.
6. Sekoita seosta noin tunnin välein suunnilleen kuuden tunnin ajan, kunnes se on jäätynyt tasaisesti. Anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään jolloin se on valmista tarjottavaksi.
Itse tein seoksen joskus kahdentoista maissa päivällä ja se oli tuollaista melko jäätelömaista, mutta osittain vähän löysää, jo kuuden maissa illalla, joten söimme silloin. Äkkiä hupeni jäätelö rasiasta kun koko perhe tykkäsi.
Lisäsin kinuskikastiketta päälle, mutta se oli aika turhaa kun se ei erottunut yhtään mansikan maulta ja jäätelö oli muutenkin niin makeaa. Muistutti paljon oikeaa kaupan mansikkajäätelöä suklaahippuja ja pientä rakenne-eroa lukuun ottamatta. Olisi tullut varmaan koostumukseltaan tiukempaa jos olisi antanut olla pakkasessa kauemmin. Tunnin välein sekoittaminen on vaan niin tympeetä ja muuten jäätelö ei jäädy tasaisesti. Ihmettelen vaan kun ohjeessa sanotaan että anna olla pakastimessa seuraavaan päivään ja jäätelö on hyvin jäätynyttä noin seitsämän tunnin pakkasessa olon jälkeen että eikö se jäädy ihan liian kovaksi ympijääss
Seuraavan kerran kun tekee mieli jäätelöä teen tällä ohjeella ja laitan mansikkatomusokerin tilalle suklaatomusokeria, lisäksi suklaarouhetta ja vaikka jotain keksinmuruja. Tulisi vähän Ben&Jerrie´s tyylistä jäätelöä toivottavasti.
Tätä melko helppoa ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla kun tekee mieli jäätelöä!
Hyvältä näyttää, joten vois kokeilla, mikäli tulee tylsää jossain vaihees 8)
VastaaPoistaNami näyttääpä hyvältä :3
VastaaPoistaVoisin kokeilla itekki joskus :)
I try this. :3 jeehyvälläenkullamennään.fi ;) Ihana ohje, mulle on kovasti apua, ku oon ettiny jätski ohjetta jo jonkun aikaa. :3
VastaaPoistafleurea.blogspot.fi
Hyvä että nyt sitten löysit tän ohjeen :)
PoistaPitääpi koittaa! Hyvän näköistä ainakin tuli! Jos koittaai murskata vaikka marjanne karkkeja sekaan? 8)
VastaaPoistaHyvä idea! Ne sopis varmaan tosi hyvin.
PoistaMiksi sanoisin ei? (äiti ei anna koska en siivoa jälkiäni) Juu voishan koittaa jos sitä jaksaa >8DD Niin siis JOS sitä jaksaa xDD
VastaaPoistaKiitos paljon reseptistä! Tein äskön jäätelöä ja nyt odottelen, että pääsen sitä maistelemaan. :)
VastaaPoista