Tietoa blogista


Miiaumaun takana on savolainen Miia. Blogi toimii väylänä elokuvaintoiluilleni sekä harrastusteni parissa aikaan saamieni juttujen kokoon keräämiselle.

Inspiroidun kaikesta kauniista ja innostun asioista helposti. Piirtelyiden, käsitöiden ja askartelujen parissa ideoita ja inspiraatiota riittää yleensä enemmän kuin aikaa asioiden toteuttamiseen. Myöskään katsottavien elokuvien päättymättömän listani lyhentämiselle ei riitä vuorokaudessa tunnit. 

Luovien harrastusteni vastapainona on työni lehden kulttuuritoimituksen avustajana ja sijaisena. Kulttuurikentän toimijoiden haastatteleminen ja heidän tekemisistään uutisoiminen on antoisaa ja inspiroivaa. Olen valmistunut kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta filosofian maisteriksi. Erikoistumisalani on mediakulttuuri ja viestintä. Graduni tein mihin muuhunkaan kuin elokuvaan liittyen; tarkastelin elokuvan The Shape of Water toiseuden representaatioita. Sivuaineenani opiskelin kirjallisuutta, markkinointia ja taideaineiden opintokokonaisuuden. 

Blogin historiaa vuodesta 2012 alkaen


Aloitin blogini vuonna 2012 pääasiassa nukkeblogina. Silloin hankin ensimmäisen pullip-nukkeni. Innostus nukkeharrastukseen kuitenkin laantui lukion aikana, joten nykyisin nukkekuvia esiintyy blogissa harvemmin. 

Mitä nukkeharrastus siis itse asiassa on? Nukkeni ovat pullip-sarjan keräilynukkeja. Ne on luonut eteläkorealainen Cheonsang Cheonha vuonna 2003. Sarjaan kuuluu naispuolinen, noin 27 cm pitkä pullip, noin 25,3 cm pitkä dal, dalia sentin pidempi byul sekä miespuoliset taeyang ja isul. Lisää tietoa sarjan nukeista esim näillä sivuilla: 

Minulla on yhä alla esiteltävät pullip, kaksi dalia ja taeyang. Harrastukseeni on kuulunut niiden kuvailun lisäksi niille vaatteiden ompelu, nukkejen kustomointi, niiden taustatarinoiden ja persoonien keksiminen sekä kuvatarinoiden tekeminen.

Hauska säästää muistona blogin alkuajoista nämä nukkejen esittelytekstit. 
Nimi: Evelyn Rose Swinton
Syntymäpäivä: 6.2.
Ikä: 18
Horoskooppi: vesimies
Kotoisin:Englannista, Teignmouthista
Lempiruoka: kakut ja leivokset, ylipäätään kaikki makea
Pitää: Kaikesta ihanasta, vintagesta
Inhoaa: riitoja, sotaa, pinnallisuutta
Luonne: rauhallinen, ei turhia pölise, ei suutu helposti 

Nukketiedot:
Malli: Pullip Eternia, 2006
Tilattu: Pullip Stylestä,21.1.2012
Kustomointitiedot: 
○Peruukki:Punertava, pitkä  ja kullanruskea kiharainen pitkä peruukki Etsystä
○Silmät: vihreät stockit
○Vartalo: obitsu
○Meikki: kustomoitu, lisäripsiä


Evelyn stockina
Menneisyys:
Evelyn asui ennen Englannissa, pikkukaupungissa. Hänen perheeseensä kuuluu äiti ja kaksi siskoa, periaatteessa myös isä, mutta hän jätti Evelynin äidin ja lapsensa Evelynin ollessa kahdeksan vuotias. Evelynin äiti oli isän mielestä liian outo, eikä hän enää kestänyt sitä. Evelynin äidillä oli jonkinlaisia outoja taitoja ja taipumuksia. Muuten Evelynin lapsuus oli onnellinen, hän ei ikinä kiinnittänyt huomiota äitinsä outoihin kykyihin. Hänen äidillään oli varmaan aika hankalaa kolmen lapsen yksinhuoltajana. Lapset näkivät isäänsä vain harvoin. 
      Evelynin ollessa 16, hänen isänsä tuli pitkästä aikaa tapaamaan vanhinta tytärtään. Hän kertoi tyttärelleen että Evelynin piti mennä naimisiin. Isä sanoi että asiasta oli sovittu Evelynin ollessa pieni tyttö. Evelyn ajatteli että miten jotain niin vanhanaikaista, kuin järjestetty avioliitto, voitiin vielä sallia tapahtuvan. Vasta silloin hän kuuli että hänen isällään oli ollut paljon velkoja, joita oli vielä maksamatta ja siksi Evelyn joutuisi menemään naimisiin isän velkojan pojan kanssa ja nyt isä ajatteli Evelynin olevan sopivan ikäinen.
       Evelyn kyseli hädissään isältään, että miksi juuri hän, miksei hän ollut voinut hoitaa velkojaan jollain muulla tavalla. Hän ei kuitenkaan saanut selvää vastausta isältään yhtään mihinkään. Ehkä isä oli vain ollut liian laiska tienatakseen rahaa ahertamalla enemmän rahaa tienatakseen ja maksaakseen velat oikealla tavalla. 
       Evelyn oli todella vihainen isälleen, eikä halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssaan. Isä oli alkanut jo suunitella ja järjestellä häitä tulevan sulhaseni kanssa. Evelyni äiti yritti estää entistä miestään  ja oli Evelynin puolella, mutta ei pystynyt estämään avioliittoa. Lopulta hän luovutti ja sanoi tyttärelleen, että tämän olisi alistuttava kohtaloonsa, kyllä hän oppisi rakastamaan sulhastaan ja hänestä tulisi vielä onnellinen. 
       Naimisiinmenoa Evelynille vielä vaikeammaksi teki se, että hän oli rakastunut erääseen ystäväänsä, naapurin poikaan. Evelyn kuitenkin päätti noudattaa äitinsä neuvoa ja alistua kohtaloonsa. Evelyn olisi ollut ehkä tyytyväinen jos olisi ollut muutamia vuosia vanhempi, hän oli vain 16, melkein 17. Ja ennen kaikkea jos olisi menossa naimisiin rakastamansa miehen kanssa. Tai jos olisi edes tuntenut hänet.
       Lopulta kuitenkin Evelynin kauhulla odottama hääpäivä koitti. Evelyn oli jätetty yksin rauhassa pukeutumaan häämekkoonsa, jonka jälkeen hänen olisi pitänyt mennä alakertaan muiden luo ja sen jälkeen hääpaikalle ja alttarille jossa tuntematon sulhanen odottaisi.
        Evelyn oli nähnyt sulhasensa vain kerran, eikä silloinkaan kunnolla, sillä hän näki hänet pikaisesti huoneensa ikkunasta. Evelyn ei yhtään tiennyt mitä mies ajatteli naimisiin menosta tai hänestä itsestään. Hän tiesi miehestä ainoastaan tämän nimen ja iän, mies oli häntä kolme vuotta vanhempi.
       Siellä huoneessaan yksin ollessaan Evelyniin iski paniikki juuri kun oli saanut mekon ylleen. Hän nappasi laukkunsa, avasi ikkunan ja kiipesi alas mitään muuta kuin pakoa ajattelematta. Hän juoksi täyttä vauhtia linja-autopysäkille. Kaikki tuijottivat tätä hääpukuun pukeutunutta, hengästynyttä tyttöä, mutta Evelyn ei välittänyt muusta kuin poispääsystä. 
        Evelyn jäi linja-autosta Lontoossa lentokentän luona monen tunnin matkustamisen jälkeen. Hän osti ensimmäisen lähtevän lennon lipun ja se sattui olemaan lento Suomeen. Ennen koneeseen nousua hän kuitenkin laittoi aikomuksistaan pikaisen viestin siskoilleen, joita hän jäisi kaipaamaan.


IMG_0239
IMG_0052
Nimi:Jocelyn Clara Swinton
Syntymäpäivä: 24.7.
Ikä: 9
Horoskooppi: Leijona
Kotoisin:Englannista, pienestä kylästä
Lempiruoka: perunamuusi ja lihapullat
Pitää: kaikesta ihanasta ja söpöstä
Inhoaa: kaikkea rumaa, riitoja ja sotia
Luonne: Söpö melko villi pikkutyttö, joka osaa olla myös tuittupäinen ja äkkipikainen. Claran puuhailuja on aina mukava seurata koska hän keksii vaikka mitä söpöä. On alkuun ujo ja arka mutta kun oppii tuntemaan toisen, osaa olla tosi vilkas ja puhelias.Nukketiedot:
Malli: Dal Jolie, 2007
Tilattu: Pullip Stylestä, 16.7.12
Kustomointitiedot: 
○obitsu
○lisäripsiä


Menneisyys:
Clara asui ennen Englannissa, pikkukaupungissa. Lähti äitinsä neuvomana etsimään kotoa pois lähtenyttä siskoaan. Matkusti laivalla pitkän ja pelottavan matkan ihan yksin Suomeen jonne sisko oli muuttanut. Löysi lopulta siskonsa ja jäi tämän luokse asumaan.
Lue myös Evelynin menneisyys.

IMG_0034 (2)

IMG_0242IMG_01492

Nimi: Jared (Matt) Matthew Wright
Syntymäpäivä: 18.12.
Ikä: 21
Horoskooppi: jousimies
Kotoisin: Lontoosta, huonomaineiselta alueelta
Lempiruoka: Fish'n chips  
Pitää: Vauhdikkuudesta, seikkailuista, vaarasta, naisista, flirttailusta
Inhoaa: Tunteilua, arkailijoita, mielistelyä, söpistelyä 
Luonne: Jared on kiusoitteleva, ilkikurinen, jopa häirikkötyyppi, ei mikään hyvis. Hän on rohkea jopa uhkarohkea, vahva itsesuojeluvaisto. Jared on melko sulkeutuva ja hän ei välitä muiden mielipiteistä. Hänellä on vahvat arvostamansa asiat ja on valmis tekemään töitä niiden eteen ja näkee vaivaa saavuttaakseen haluamansa.

Nukketiedot:
Malli: Taeyang Kain, 2010
Tilattu: Pullip Stylestä, 2.12.12
Kustomointitiedot: 
○täysin stock 

Menneisyys:
Jared on kasvanut epämääräisissä oloissa Lontoon kaduilla. Nykyisin hän on hämärissä hommissa Claran ja Evelynin lähettyvillä.


IMG_0147
IMG_0074

IMG_0021IMG_01222

Nimi: Ofelia Satrina Duchannes
Syntymäpäivä: 12.2.
Ikä: 14
Horoskooppi: jousimies 
Kotoisin: Ranskan maaseudulta
Lempiruoka:Ratatouille
Pitää: mieltymykset eivät ole tiedossa mutta todennäköisesti pimeät
Inhoaa: ei tiedossa
Luonne: Vaihtelee kahden tyylin välillä: on joko hiljainen, syrjäänvetäytyvä, sulkeutunut, varautunut ja ujo TAI vihainen, hyökkäävä, kieroilevan juonitteleva ja diivaileva.

Nukketiedot:
Malli: Fullcutom Dal Melize
Tilattu: Ostettu käytettynä Eweltä
Kustomointitiedot: 
○fullcustom
○stock-kroppa  

Menneisyys:
Ofelia eli onnellisen lapsuuden ja nuoruuden uskovaisessa perheessään, kirkkoherra isänsä ja kotiäitinsä sekä yhdentoista sisaruksensa kanssa. Kaikki kuitenkin muuttui eräänä yönä. Hän joutui lähtemään pois perheensä luota draagisten tapahtumien jälkeen jouduttuaan vihamielisten tahojen valtaan. Nykyinen olinpaikka tai aikeet eivät ole tiedossa.

Mysteerinen tyyppi siis...

IMG_0098
IMG_0045
IMG_0241

IMG_0029Michonne

Nimi: Michonne Kristie Blink
Syntymäpäivä: 20.1.
Malli: Monster High Rochelle Goyle

IMG_0011 (3)
Rochelle Goyle

19 kommenttia:

 1. Upea sivu, olet hienosti tehnyt :3. Söpö Evelyn!

  VastaaPoista
 2. Kuka on kustomoinut Evelynin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse :)
   Katso vaikka tämä:http://mammamiiau.blogspot.fi/2012/08/evelynin-kustomoitu-meikki.html

   Poista
 3. Evelyn on mun Jumala, niin ihana kustomi, harmi että mun isopropyylialkoholi pullo on rikki ja pitäs ostaa uudet penselit ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wouu, Evelyn on hyvin otettu saamastaan palvonnasta.

   Poista
 4. Hehehe, kiva että tykkäätte Evestä :D

  VastaaPoista
 5. Ofelia on übernätti <3 nwn

  VastaaPoista
 6. kuuluuko monster highin tyyppi pullipeihin???...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö, siis ei :D Oon laittanu tälle sivulle ylipäänsä kaikki omistamani ns. keräilynuket.

   Poista
 7. Kaikki ovat ihania mutta täytyy sanoa kyllä Evelyn on ihanin minun mielestä:)

  VastaaPoista
 8. Neiti m mistä suosittelisit ostaa pullip (olen jotenkin niin kateellinen kaikille joilla on niin hienoja pullippeja!) ja haluan sellaisen itsekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Pullip Styleä, koska siellä nukeyt ovat halvempia kuin muilla nukkeja myyvillä sivustoilla kuten saksalainen Plasticpop ja suomalainen. Vaikka amerikkalaisesta Stylestä tilatessa postikulut ovat n. 30€, tulee tilaaminen halvemmaksi, mutta on tietysti paketin tulliin jäämisen mahdollisuus, jolloin pitää maksaa noin 20€. Kannattaa katella eri sivustoilta kivoja pullippeja ja vertailla hintoja sivustojen kesken.

   Poista
 9. NÄEN POLIISI BOXIN! TURHA VÄITTÄÄ VASTAAAN >:c
  jooeiku mitä?
  ihania nukkeja ♥ Ofelia on söpöliini c:
  sinulla on monta maatuskaa :'o

  VastaaPoista
 10. Evelyn on tosi hyvin tehty:)
  tuo peruukki sopii hänelle.
  hän EI enää näytä melkein yhtään eternialta mutta,WOW KU on lumoava!'3

  VastaaPoista
 11. mikä blondi tyttö tuolt yht,äkkii hyppää mukaan yhteis kuviin?! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha xD Hyvin bongattu! Se on mun joku ikivanha barbie tms kustomikokeilu joka näköjää trollannu kuvaan mukaan :,D

   Poista