lauantai 23. helmikuuta 2013

Vastauksia kustomikysymyksiin

Sinttu kysyi paljon hyviä kysymyksiä uuden dalin meikkipostaukseni kommentissa (oudosti sanottu :D ) Vastaanpa näin postauksella niin näistä saattaa olla hyötyä useammallekin asiasta kiinnostuneelle.

Mitä käytät kustomoinnissa?
Käytän vanhan meikin poistamiseen isopropyylialkoholia ja tarvittaessa hiomapaperia (karheus yli 1000) Meikkaamiseen  vesivärikyniä ja kuivapastelliliituja. Lakkana Army Painteria ja huuliin glossilakkaa Water based varnish, jota saa useimmista Tiimareista ja askartelutarvikeliikkeistä. Omani on Askartelukulma-nimisestä liikkeestä. Lisäksi tarvitaan paperia, vanupuikkoja, vanulappuja, vettä, siveltimiä ym.


IMG_0093


Vasemmalta oikealle: Mattalakka, siveltimiä, glossilakka, isopropyylialkoholi, kuivapastelliliituja, asiaan kuulumattomia kuitukärkikyniä (miksi lie tuossa kuvassa) sekä irtoripset.


Mitä kyniä tai värejä?
Pöllin yleensä veljeni mahtavan laajan Derwentin vesivärikynäpaketin (omassani Fabercastellin pienemmissä kynäpaketeissa ei ole tarvittavia värejä) 

IMG_0095

Vesivärikynillä saa hyvin tehtyä sekä silmämeikin (ripset ja myös luomiväriä) sekä huulet.


 Vesivärikynillä saa kivan erilaista jälkeä kun levittää väriä vedellä. Itse en tosin tee niin yleensä, väristä tulee haaleampi niin. 

Vesivärikynien lisäksi käytän murennettua, siveltimellä levitettyä kuivapastelliliitua poskipunaksi ja myös hieman luomiin. Kuivapastelliliitujen hankintapaikoista en ole varma. Omani ostin  yksittäisinä Askartelukulma-nimisestä liikkeestä. Cool Catista löytyy yhdet kuivapastellit.

IMG_0036 (3)

Mistä kaupasta niitä saa?

Vesivärikyniä saa Suomalaisista kirjakaupoista, joistain Tiimareista ja ainakin Kuopion Class Ohlsonilta sekä kaikenlaisista taiteilijatarvikeliikkeistä ym. 


Mitä mattalakkaa käytät? Mistä sitä saa?

Army Painteria. Ostin omani Fantasiapeleistä. Saa tilattua näköjään esim. täältä

IMG_0091

Millä poistat meikit? Mistä poistajaa saa?

Käytän isopropyylialkoholia, jota saa apteekeista. Kostutan paperia tai vanulappua isopropyylialkoholiin ja pyyhin nuken kasvoja sillä. On tärkeää huuhdella kasvot vedellä heti isopropyylialkoholin käytön jälkeen, muuten niihin jää ikäviä jälkiä.
Tarvittaessa käytän sileää hiomapaparia. Karheusateen on oltava yli tuhat ettei paperi naarmuta kasvoja. En ole varma mistä hiomapaperia saa, sain omani isältä. Todennkäköisesti kaikenlaisista rautakaupoista ainakin löytyy.

IMG_0092

Miten teet niin ohuita ripsiä?

Se onnistuu kun vesivärikynä on tarpeeksi teräväTarttuuko kynä/väri hyvin kasvoihin?

Kyllä. Kannattaa ennen kustomoinnin aloittamista, vanhan meikin mahdollisen poistamisen jälkeen käsitellä kasvot mattalakalla, mikä parantaa tarttuvuutta. Kuivapastelliliitu ei taru niin hyvin, mutta se kannattaa laittaa viimeisenä ja sekin pysyy lakkaamisen jälkeen.


Millä vaihat luomienvärit?

En ole poistanut vanhaa luomiväriä, tarvittaessa laitan vain uutta väriä päälle kuivapastelliliidusta tai vesivärikynällä.Mistä sitä ''luomiväriä'' saa?
Luomiväriksi käy vesivärikynät tai kuivapastelliliidut. Vesivärikynien hankintapaikkoja mainitsinkin jo aiemmin. Kuivapastelliliitujen hankintapaikoista en ole varma. Omani ostin  yksittäisinä Askartelukulma-nimisestä liikkeestä. Cool Catista löytyy yhdet kuivapastellit.

IMG_0096

IMG_0039

Meikin jälkeen voit halutessasi viimeistellä tuuheammilla ripsillä. Tavalliset kauneusosastoilta löytyvät irtoripset sopivat. Leikkaat vain sopivan kokoiset pätkät ja liimaat luomien sisäpuolelta Erikeeperillä.


Toivottavasti selityksistäni ymmärsi ja jospa tästä oli apua :)

IMG_0040

4 kommenttia:

 1. Jäi mieleen mistä hankit hiomapaperin 8D??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nii, se unohtu mainita. Lisään sen tonne vielä.

   Poista
 2. Tarvitaanpas siihen paljon kaikkea .__.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kaikki ole toki pakollista. Onnistuu kustomointi ilmankin noita, esim vaikka ihan vaan vesiväreillä stock-meikin päälle ja lakkaakaan ei tarttee jos haluaa helposti poistettavan meikin.

   Poista