maanantai 4. lokakuuta 2021

Suomalaiset suosikkisarjani Mädät omenat ja Kaikki synnit

Katsoin kesällä kaksi upeaa suomalaista sarjaa. Ensimmäisenä Mädät omenat -uutuuden, joka inspiroi piirtämään tämän kuvan. 8 osainen sarja kertoo 70-luvun naismielisairaalasaaresta, jossa kaikki ei ole aivan kohdillaan. Visuaalisesti ja käsikirjoitukseltaan todella upea. Näyttelijöiden roolisuoritukset ovat upeita. Piirtämäni Suvi-Tuuli Karhu loistaa pääroolissa Onervana. Mädät omenat on koukuttava ja yllättävä jännäri ja ihan kansainvälistä tasoa laadultaan. Sarja päättyy siten, että jatkoa voisi odottaa olevan luvassa. Odotan innolla.


Toinen todellinen yllättäjä oli Kaikki synnit (2019 ja 2020). Rikosjännäri kertoo kylästä, jossa on paljon lestadiolaisia ja siellä alkaa tapahtua murhia. Kyläyhteisö on tiivis ja tutkivilla poliiseilla on omat henkiset taakkansa. Katsojana kylän jäsenet oppii tuntemaan ja ymmärtää sen korruption: tuttuja on hankala epäillä ja syyttää vaikka olisi poliisin virassa.

Kaikki synnit on täynnä yllättäviä käänteitä, visuaalisesti elokuvallinen, laadukkaasti kirjoitettuja ja näyteltyjä hahmoja. Kyläyhteisö ja lestadiolaisuuden tuoma jännite ovat todella kiinnostavia ja sarja herättää paljon tunteita. Kaksi 6 jaksoista kautta ovat kytköksissä toisiinsa vain hahmojen myötä ja tapahtumien ajallinen kytkös tekee vielä oman kiinnostavan tasonsa tapahtumiin. Kaikki synnit on ihan tosi yllätyksellinen ja kansainvälistä tasoa. Odotan innolla jatkoa tällekin.

Elisa Viihde Viaplay on kyllä saanut muutettua mielipiteeni, siitä että suomalaissarjat ovat valtaosin kökköä. Listallani odottaa muitakin lupaavan oloisia suomalaissarjoja, kuten tuore Häräntappoase ja Nyrkki, joka sijoittuu kylmän sodan aikaiseen Helsinkiin. 

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin ja yllätyin Kaikki synnit, ensimmäisestä kaudesta! Mutta sitten ymmärsin, että Maria Sidiä ei kakkoskaudella enää nähdä, joten en ole sen pariin palannut. Petyin. Kerrankin, kun suomalaiseen sarjaan on saatu tuollainen nainen pääosaan - joka ei ole vain jonkun vaimo - niin sitten hänet heti kirjoitetaan sarjasta pois ja jätetään miehet kuvaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuo on kyllä tosi harmi, että toisella kaudella ei ole vahvaa naispääosaa. Tuon kaltaiset roolihenkilöt ovat aina enemmän kuin tervetulleita. Sid on todellakin ekan kauden vahvuus ja hahmo on hyvin kirjoitettu. Kakkoskausikin on ihan hyvä tarinaltaan ja taustoittaa ensimmäisen kauden tapahtumia kiinnostavasti, vaikka pääosassa onkin tylsästi perus cisheteromies ja sitä kautta hahmokuvasto pettävine vaimoineen aika nähtyä.

      Poista