lauantai 20. lokakuuta 2012

Mihin syysloma katosi?

Mihin syysloma oikein katosi? Se on jo vähää vaille ohi  :'(  Tuntuu kauheen nopeeta tää viikko menneen.
Mitenkäs se loma sitten on mennytkään...


Sunnuntaina (14.10) lähdettiin äipän ja veljen kaa junalla Helsinkiin kummieni luo. Siinäpä meni sitten päivä matkustaessa. 

Viljamin ensimmäinen kokonainen päivä yksin kotona. Iskä oli töissä ja Vili taas jossain reissussaan taas kerran kun me lähdettiin.


Sillon iltapäivällä kummini käyttivät meitä yhdessä hienossa paikassa, Koiramäen pajutallilla kattelemassa ja juomassa kahvit.


Kaikkee herkkua : P

Koko paikan piha täynnä upeita pajujuttuja ja sisällä talossa kaikkee ihanaa ostettavaa sisustustavaraa ym.

Peikkoja puussa


Sillon oli ihana auringonpaiste


Illalla mentiin Linstille kun siellä oli joku sirkusesitys, mutta myöhästyttiin siitä ja se loppu jo kun ehdittiin sinne. Käytiin parissa laitteissa ja kierreltiin vaan. Kivoja kuvia sai sieltä kun oli ilta.


Hattarapelleilyä. Tämmösiä sekoilukuvia riittä, mutta en todellakaan viiti laittaa kuvia meistä xD


Nähtiin muuten Reino Nordin perheineen siellä. Ei viititty pyytää nimmaria, salakuva tosin otettiin xD


Maanantaipäivä (15.10) meni kummien kotona vötkyillessä ja iltapäivällä sitten lähdettiin minä, äiti, veli ja kummitäti laivalle. Kummisetäni ei voinu tulla mukaan kun sen piti olla töissä. 
Matka kohti Pietaria alkoi joskus seittämältä. Toissavuonna käytiin samalla porukalla Tukholman risteilyllä ja nyt sitten lähdettiin halvalle risteilylle Venäjälle.


Tuli vähä herkkuja ostettua laivan kaupasta : P

Tiistaina (16.10) Pietarissa oli aikaa kierrellä jotain kuusi tuntia. Siellä vaan käveltiin kaduilla ja käytiin muutamissa kaupoissa.

Muutama Pietarin nähtävyyksistä:


Iisakin kirkko. Ei käyty sen sisällä kattelemassa. Sen kupoli on maailman neljänneksi korkein (101,5 metriä) ja kupolin rakentamiseen käytettiin yli 100 kiloa kultaa. 

Talvipalatsi, Venäjän keisarien entinen palatsi joka on nykyisin osa Eremitaasi taidemuseota ja kai täynnä maalauksia ja kaikkee hienoo. Talvipalatsissa kierrellessä olis vierähtänyt monta tuntia niin ei yritettykään lähdetty kattelemaan sinne kun Pietariaikamme ei ollut kovin pitkä.Verikirkko. Katedraali on saanut nimensä siitä että se on rakennettu samalle paikalle jossa on tapahtunut Aleksanteri II:n murha vuonna 1881

Ostettiin pääsyliput sisään ja kierrettiin kattoo se. Kirkon seinät on täynnä upeita mosaiikkeja lattiasta kattoon.
Verikirkon katto ja seinät on verhottu mosaiikeilla, joita on yhteensä 7500 neliömetriä. Loistavissa väreissä hehkuvia kuvia katsellessa alkaa päätä huimata viimeistään siinä vaiheessa, kun kuvittelee niihin käytettyjä työtunteja. Mosaiikit esittävät Raamatun kohtauksia ja henkilöitä. Kukin kuva on erotettu toisistaan sarjakuvat mieleen tuovilla terävillä rajauksilla.

Aleksanteri II:n tarkalle loukkantumispaikalle kirkon sisälle rakennettiin ylellinen pyhäkkö, joka koristeltiin topaasilla ja muilla puolijalokivillä. Kaiken krumeluurin keskellä, pyhäkön lattialla näkyvät mukulakivet, joille tsaarin veri roiskui. Tästä on johdettu myös Verikirkko-nimi.

Lähteenä nähtävyyksien taustoille Pieni matkaopas.com ja Plaza.fi

Ei ehditty kun muutama nähtävyys vaan nähdä. Tai sitten ei vaan kiinnitetty huomioo muutamiin.

Ei ihan pidä paikkaansa. Toi oli jonkun matkamuistomyymälän edustalla. Kaikki matkamuistomyymälät oli täynnä maatuskoja ym. perusvenäläisiä koriste-esineitä.

Käytiin ihanassa kahvilassa:


Tuliaisia herkkujen lisäks:
 Äiti osti ton vasemmalla olevan ihme peikon, veli ton kissan sen vieressä ja mä noi maatuskat. Yks 10-osanen ja yks 3-osanen, kovikset ja kahdelle kaverilleni tuliaiseks maatuska-avaimenperät.

 Kummitäti osti tommosen ihanan maalauksen.

Tossa vielä noi korvikset, avaimenperät ja lisäks kaks söpöä kirjanmerkkiä jotka myös ostin Pietarista. 
Ton vihkon ostin keskiviikkona yhdestä ihanasta liikkeestä Helsingistä. Täällä liikkeen hienot nettisivut.

Keskiviikkoaamuna tultiin takas Helsinkiin ja sato ihan hirveesti kun kuljettiin kaupungilla muutamissa liikkeissä Subway-aamupalan jälkeen :P  Ei ollu kovin kivaa matkalaukkuja raahata ja sateenvarjojen kanssa sählätä. 

Käytiin yhdessä Kierrätyskeskuksessa, jossa oli ihania kierrätysmateriaaleja askartelujuttuja varten, niitä tuli ostettua. Siellä oli kivoja inspiraatiojuttuja tehty ja laiteltu.

Tommonen hieno kirjajuttu ym.

Lampunvarjostin tommosista koristelluista rullista.

Koriste peilinpalasista ja napeista.

Tauluja palapelin palasista


Nätit kirjankannet, avaimia ja lukko yhtä kuviksen työtä varten, palapelinpaloja joita vois käyttää vaikka mihin hienoon, muutamia pikku muovijuttuja ja filmirullia virkkausmateriaaliksi.

Ostin myös kaks Gina Tricotin hyväkuntosta neuletta ja kaks ihanaa takkia, villakankaisia eikä hinta ollu paljoo.

Ei sitten jaksettu siinä sateessa kovin kummosesti lähtee shoppailemaan joten mentiin kummien kotiin loppupäiväks. Illalla vuokrattiin kaks elokuvaa, Iron Sky ja Kung Fu Panda 2 ja vietettiin elokuvailta viidestään.

Torstai (18.10.) aamulla sitten lähdettiin junalla kotiin.

Kiva syyslomareissu kyllä oli. Onneksi kotonakin ehtiny nyt pari päivää olla.


5 kommenttia:

 1. IHania ostoksia ja kaikkee. Teillä tais olla aika kiva syysloma.

  VastaaPoista
 2. Olis ihanaa tehä itekkin tollanen reissu, mutta kun ei voi ku ollaan niin köyhiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tommosia risteilyjä usein löytyy tosi halvallakin. Toi meidänkin oli aika halpa.

   Poista
 3. Naah, itekki haluisin joskus jonnekki ulkomaille :DD Lucky you C: Omasta mielestäni Venäjä on aika pelottava paikka (en tiiä miks :o), mut siellä on tollasia kivoja sipulikupoli-rakennuksia :D

  VastaaPoista