perjantai 20. joulukuuta 2013

20. luukku: Glögijuustokakku



Jaanpa nyt teillekin hyvän jouluherkkuohjeen, glögijuustokakun. Olen itse tehnyt tällä ohjeella jo kahdesti, yllättävän helppo tehdä ja hyvänmakuinen.


 Tarvitset:
Pohja:
170 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
250 g pehmeää maitorahkaa
1 dl tomusokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl glögitiivistettä

Pinnalle:
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä
2, 5 dl glögitiivistettä

Koristeeksi:
Kokonaisia kanelitankoja
Tähtianista

Murskaa piparkakut muruiksi. Sulata voi. Yhdistä piparimurut ja sula voi taikinaksi.
Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi (itse laitan muovikelmun kuten alempaa kuvasta näkyy) Painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä jäjääkaappiin. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Notkista tuorejuusto ja sekoita mukaan rahka. Mausta seos sokerilla, mausteilla ja appelsiininkuoriraasteella.

Kuumenna glögitiiviste ja liuota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassaan.

Nostele kermavaahto juustoseokseen viimeisenä, niin saat täytteeseen kuohkean rakenteen. Toimi nopeasti, mutta hellävaraisin liikkein.

Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja siirrä kakku jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi hyytymään. 

Liota kiilteeseen tulevat liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna hesi ja liuota siihen hyvin puristellut liivatteet.

Yhdistä seos ohuena nauhana glögitiivisteeseen. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi tai kaada glögiseos varovasti kakun päälle, jotta se ei sekoitu juustotäytteeseen.

Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele kakku.



En ehtinyt ottaa kakusta kuvaa ennen sen aloittamista ja tuossa kuvassa kakku on jo matkannut kotoa koululle ja takaisin joten se on vähän kärsineen näköinen. Ei todellakaan vastaa netistä ottamaani vastaavan kakun ulkonäköä.


Namnam juustokakkua :P

1 kommentti: