maanantai 1. syyskuuta 2014

Kesäkokeilu: Henna-tatska

Apua miten kamalan pitkä aika edellisestä postauksesta! :O On vähän blogielämä jäänyt ja kesätauko venähtänyt. Elämässä tapahtunut niin paljon kaikkea. Tämä syksykin aika täynnä kirjoitusten ym takia. Julkaisen nyt kuitenkkin tämän roikkumaan jääneen postauksen etten aivan hylkää blogiani vieläkin pidemmäksi aikaa. Jospa vielä innostuisin postailemaan ihan säännöllisestikin sitten syyskiireiden jälkeen.


Henna-väri on hennapensaan lehdistä saatavaa väriainetta. Pensaan lehdet kuivataan, murskataan ja niistä tehdään iholle levitettävää tahnaa, joka jättää punaruskean vätin. Hennaa käytetään myös hiuksia luonnollisen punaiseksi värjättäessä.

Hennalla iholle tehdyt kuviot haalistuvat ihon uusiutumisen myötä, koska hennan värimolekyyli sitoutuu ihon keratiiniin. Tässä kestää ihon paksuudesta, eli tatuoinnin sijoittelusta riippuen muutamista päivistä muutamiin viikkoihin. Tummimman hennan sävyn saa jalkapohjiin ja kämmeniin, haaleimman esimerkiksi reisiin tai vartsaan. Hennaa voi levittää minne tahansa iholla, mutta arimmat alueet kuten silmänympärykset eivät kuitenkaan ole suositeltavia. 

Henna-tatuoinnit ovat yleisiä etenkin Aasian kulttuureissa, joissa niitä käytetään erilaisten juhlien ja riittien yhteydessä. Moni onkin varmasti nähnyt näiden tyyppisiä perinteisiä kuvioita.
Tein tatskani 6.6. Tursotin henna-väristä kuvan jalalleni. Myöhemmin luin että iho kannattaisi kuoria ennen henna-värin levittämistä, koska silloin uloimmat kuolleet ihosolut poistuvat ja kuva säilyy pidempään. Tämän poisjäämisestä huolimatta kuva säilyi minulla hyvänä vajaan kolme viikkoa.Värin kuivumisessa kestää vartista tuntiin.

itse annoin värin olla iholla pakkauksen ohjeen mukaan tunnin, jonka aikana se kuivui. Tahnan kuivuttua se rapsutellaan tai hierotaan varovasti pois.


Aluksi väri on iholla oranssin sävyistä. Tuosta etuvarpaan kohdalta kiekurasta väri vähän levisi kuivumisvaiheessa niin siitä jäi tuommonen tuhru :/ värin kuivumisvaiheessa tulee olla varovainen sillä levinnyttä väriä on lähes mahdotonta korjata.


Seuraavana päivänä väri oli tummentunut ruskeammaksi. Hennaa ei tulisi kastella vielä 12 tuntiin tahnan poistamisen jälkeen, sillä sen kastumisen välttäminen edistää tummumista.Kolmas päivä tatskan tekemisestä serkun rippijuhlissa. Erottui nätisti sukkahousun läpi


 Hennatatska neljäntenä päivänä ja Taavetti vieressä tutkailemassa xD


Kylillä kävelemässä henna-tatuointini neljäntenä päivänä.


Tatska viidentenä päivänä.


Ja kahdeksantena päivänä itikoiden syömissä jaloissani xP


Kymmenes päivä tatskalla.


Yhdenteentoista päivään mennessä oli jo jonkin verran kulunut.
 Iho tulisi pitää hyvin kostetutettuna että henna haalistuisi kauniisti ja tasaisesti. tätä minä en ollut kuitenkin huolehtinut joten haalistuminen oli melko epätasaista.


Seitsämäntenätoista päivänä koko ruusu oli haalistunut


Yhdeksästoista tatskapäivä tramboliinillaTatska vähän yli kolme viikkoa sen tekemisestä.
Ruusu on tasaisesti kulunut ja kohta ei erotu enää ollenkaan.Itse sain valmiin hennavärini kummeiltani Virosta tuliaisena. Olivat ostaneet kai jostaikin intialais-putiikista tms. Tahnaa jäi vielä jonkin verran että teen toisen kuvan jossain vaiheessa. Hennaa voi kuitenkin tehdä myös itse, mitä olisin itse kiinnostunut kokeilemaan. En kuitenkaan löytänyt netistä mitään mistä iholle tarkoitettua hennaa voisi hankkia. Luin kuitenkin että hiusten hennavärjäykseen tarkoitettu henna käy myös iholle. Eli hennajauhe kuin hennajauhe. Sitä voi ilmeisesti ostaa luontaistuotekaupoista ja kai joidenkin markettien hiusvärihyllystä löytyy.

Ohje hennavärin itse valmistamiseen löytyy tältä sivulta.
Keskustelupalstalta löysin myös toimivalta vaikuttavan ohjeen. 

Hennat ovat kivoja, luonnollisia ja turvallisia tatuointeja joiden parhaana puolena on että tatuoinnin kuviointia voi vaihtaa melko usein. Mulla ainakin tämä oli kätevä keino selvittää miten totun tatuointiin enkä kyllästynyt siihen kolmessa viikossa.

Lähteet

6 kommenttia:

 1. Oon kaivannut sun postauksia! Vähänks toi on ihana. Pakko kokeilla joskus jos löydän jostain kyseistä ainetta *♡*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi :( Olen tosiaan pahoillani miten huonolle tolalle blogipostaaminen on jäänyt. Mutta jospa tässä syksyn kuluttua taas aktivoituisin. En oo ihan varma mistä kaikkialta hennaa saattaa löytää mutta toivottavasti löydät :)

   Poista
 2. Oi, hieno tuli! :) Mulla oli kans muutama vuotta sitten henna ja enemmän kuin mielelläni sellaisen ottaisin uudestaankin. ^.^ Otin sen eräässä hämärässä katupuodissa (:D) Egyptissä. Otin käsivarteen sapelihammastiikerin ja ihon kuorimisen ja kosteutuksen unohtumisesta huolimatta pysyi semihyvässä kunnossa muutaman viikon. C:

  VastaaPoista