keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ihanuuksia Tallinnasta


Edellisessä postauksessa kerroin Tallinnan visiitistämme ja nyt esittelenkin mitä sieltä tarttui mukaan.

Ihanan kekseliäästä desing-butiikista mukaan lähti syyskuulle söpö synttärikortti Samille ja perhoskorvikset itselleni. Löysin onneksi netistä Oma asi-butiikin kauniit nettisivut! Siellä voin nyt jatkaa liikeessä kuolaamieni juttujen ihastelua ♥
Tallinna-matkamuistokortin hankin perus matkamuistomyymälästä saksalaiselle kirjekaverilleni sillä hän keräilee kortteja eri maista.Nämä vanerista laserleikkurilla leikatut origamin mieleen tuovat perhoskorvikset löysin samasta liikkeestä kuin Samin kortin.


Nämä on kivan kevyet korvissa ja tämä sinisen sävy on ihana. Hauska erikoisuus on se, että korun sivut ja välit ovat puun väriset.


Kangaskaupasta löysin täydellisen etsimäni kankaan sohvan päällysteeksi. Äiti nimittäin verhoilee kotoa löytyvän vanhan sohvan tuolla vaaleansinisellä kankaalla, mikäli sohva vain mahtuu Samin ja minun kämppään.

Tuota beigeä ruusukuvioista kangasta hankin puoli metriä koristetyynynpäällisiä varten.

Tuo kuviollinen puuvillakangas (ehkä?) sai minussa heti inspiraation mekon tai hameen tekoon. Sitä oli palakankaana halvalla sen verran paljon että riittäisi varmaan sekä mekkoon että hameeseen. Oonkin selaillut Pinterestiä kivoja mekkomalleja etsien.

Kaikki nämä saatiin varmaan alle sen hinnan millä Suomesta kangastakaupasta saisi kankaat yhtä vaatetta varten. Tuotakin sohvaa varten olevaa kangasta taisi olla viisi metriä :D


Tämän punaisen noin polvipituisen hameen löysin kirpparilta eurolla. Onkohan tämä nyt tulppaanihame malliltaan, mutta tuo pirteän erottuva väri oli syy saada tämä hamevalikoimaani.


Nämä pannulaput ja -alunen löytyivät omaa taloutta varten käsityöliikkeestä.


Jättimäisestä askarteluliikkeestä hankin ristipistokangasta ja -lankoja sekä kehyksiä. Löysin myös kolme suloista kamee-nappia/korua ja pienen koristeellisen kehyksen. Kuvasta unohtuivat kaksi erilaista metalliketjua jotka löysin koruja varten. Muun muassa helmiä myyvästä liikkeestä löysin nuo ankkurin ja linnun sekä kukkarokehyksen.


Noista ankkurista ja pääskysestä valmistuu joskus vielä kaulakorut ja minikehystä koristamaan tulee jokin pieni ristipistojuttu. Kameet varmasti vielä löytävät myöhemmin paikan jota koristaa.


Sunnuntaina löysin eräästä vanhan kaupungin torikojusta kaikkea viikinkityylisiä pikkuesineitä, joita Sami olisi rakastanut. Päädyin valitsemaan hänelle tuliaisiksi tuollaisen kirvesavaimenperän. Lisäksi ostimme yhdestä ympäri vanhaa kaupunkia olevista kärryistä paahdettuja manteleita; itsellemme perus kanelimausteisia ja Samille tuliaisiksi paahdettuja appelsiini-chili pekaanipähkinöitä.


Oli ihana päästä muistelemaan lapsuuden Viron reissuja kun löysimme eräästä kymmenistä  matkamuistputiikeista pienenpieniä lasieläimiä. Niitä oli pienenä pakko valita reissussa ja vanhampamme ja kummimmekin toivat niitä omilta reissuiltaan. Itse päädyin nyt tuomaan kotiin nuo kolme sormenpään kokoista lasikissaa.

Tallinna on kyllä upea kaupunki maisemien ja rakennuksien lisäksi käsityökulttuuriltaan ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti