torstai 19. toukokuuta 2016

Elokuvat joita odotan innolla

Aloin sattumalta Big Eysin katsottuani Tim Burtonin kautta miettiä mitä tulevia elokuvia on joita odotan innolla. Niitä tulikin sitten yllättävän monta mieleen kun aloin kasata niitä tähän postaukseen listaukseksi.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Mrs Peregrine's Home For Peculiar Children)
Luin kirjan muistaakseni neljä vuotta sitten ja tykkäsin siitä kovasti. Kun kuulin että siitä tehdään elokuva, olin innoissani. Kun kuulin että elokuvan ohjaa Tim Burton, olin myyty. Aikaa kuitenkin kului ja elokuvasta ei kuulunut mitään kunnes näin netissä kuvan ja muistin asian uudestaan. Sitten huomasin elokuvan trailerin tulleen jo kaksi kuukautta sitten. Traileri oli hämmentävää katsoa dillä huomasin etten muistakaan kirjasta kovin paljon. ehkä se on hyvä sillä ehkä en pety elokuvan joskus sitten nähtyäni. Eva Green on muuten ihan nappivalinta neiti Peregrinen rooliin

Suicide Squad
Odotan eniten Margot Robbieta Harley Quinnina ja Jared Letoa Jokerina, myös Cara Delevingen näyttelyn näkeminen kiinnostaa. Itse juoni ei ole minulle tullut selväksi trailerien perusteella että toivottavasti siinä sellainen on, eikä ole pelkkää toimintaräiskintää ja säntäilyä. Puvustus ja visuaalisuus laajemminkin vaikuttaa kiinnostavalta trailerien perusteella ja hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta, sillä ovat sellaisia jotka supersankarielokuvissa ovat jääneet ilman huomiota. Suicide Squadin idea sarjakuvista ei ole itselleni hirveän tuttu vaikka siitä olen vähän jo netistä lukenutkin joten siitä on kiva tietää elokuvassa sitten lisää.

Liisan seikkailut peilimaassa (Alice Through The Looking Glass)
Minulla oli joskus video jonkin tuntemattomamman animaatiostudion tekemä Liisan seikkailut peilimaassa. Itse elokuvasta en muista juuri mitään mutta muistan toivoneeni pitkään että näkisin sen uudestaan tai että Disney tekisi siitä versionsa. Ja sehän on tulossa. Pidän paljon Disney Liisa ihmemaassa-animaatioelokuvasta ja ihastuin täysin Burtonin vuoden 2010 Ihmemaahan ja jännä että jatkoa seuraa nyt kuusi vuotta myöhemlin. Harmi vain kun Liisa Peilimaassa ei ole Burtonin ohjaama vaan James Bobinin (nevahööd) Tulevan elokuvan visuaalisuus vakuttaa kuitenin promokuvien ja trailerin perusteella. Trailerin perusteella elokuvasta tulee mieleen Play Station kolmosella pelaamani Alice:Madness Returns-peli jossa Liisa vaikuttaa menettäneen mielenterveytensä ja on ollut kauan poissa Ihmemaasta kunnes jälleen palaa sinne. Kyseisessä pelissä maailma on vinksahtanut ja väkivaltaakin riittää. Tämän yhteneväisyyden huomattuani odotan elokuvaa entistäkin suuremmalla innolla kuten myös siksi että Uusi Sherlockin Moriartyn näyttelijä Andrew Scott on trailerin perusteella ainakin pienessä roolissa.

Swiss Army Man
Traileri on niin hulvaton! Ylipäänsä ajatus että toinen päähahmoista on ruumis koko elokuvan ajan. Little Miss Sunshinesta tutun Paul Danon näyttely kiinnostaa minua enemmän kuin Daniel Radcliffen. Voin vain kuvitella miten vaikeaa ruumiin näyttely varmasti on ollut.

Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You)
Aivan ihanat ns Khaleesin ja Claran näyttelijät, eli Emilia Clarke ja Jenna Coleman,sekä Downton Abbeynv John Batesin näyttelijä sympaattisen oloisessa romanttisessa draamassa. Elokuvan alkuasetelma vaikuttaa virkistävän erilaiselta; henkilökohtainen avustaja ja elämäänsä tympäytynyt, vammautunut avustettava invalidi. Myös kirja pitäisi lukea. Hahmot vaikuttavat hyvin mielenkiintoisilta ja moniulotteisilta.

Doria etsimässä (Finding Dory)
Koska Disney! Koska lapsuus! Koska jatko-osa jota emme koskaan uskoneet saavamme sillä aikaa Nemoa etsimässä on kulunut jo 13 vuotta. Ihanat, sympaattiset kalahahmot ja mielenkiintoisesti tehty vedenalainen maailma tulevat takaisin.

Doctor Strange
Koska Marvel ja Benedict Cumberpatch. En tiedä Doctor Strangen hahmosta ennakkoon juuri mitään mikä minua harmittaa ja siksi odotankin että elokuvan kautta saisin tietää hänestä ja miten hän liittyy mahtavaan Marvel-universumiin. Traileri näyttää hyvin mielenkiintoiselta, kuten myös Tilda Swintonin rooli elokuvassa.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts And How To Find Them)
En ole koskaan ollut ultimaattinen Potter-fani vaikka sekä elokuvista että kirjoista tykkäänkin. Pakko kuitenkin noloudekseni myöntää että olen saanut aikaiseksi luettua vain neljänteen kirjaan asti, enkä sitäkään kokonaan ja muistaakseni kolmea viimeistä elokuvaa en ole nähnyt ihan kokonaan. Jotenkin urakka on tuntunut liian isolta ja koko Potter-homma liian hypetetyltä. Tätä elokuvaa odotankin ehkä, outoa kyllä, Eddie Redmaynen takia :'D Sympaattinen näyttelijä, Tanskalainen tyttö, Les Miserables, Kaiken teoria... On kuitenkin mielenkiintoista nähdä millaista Potter-maailmassa on ollut 70 vuotta ennen varsinaisia Pottereita. Trailerissa näkyvä puvustus ja lavastus näyttää hienolta, ylipäänsä tuo aikakausi on hienon näköinen. On outoa että tehdään tällainen jatko-osa, tai siis esiosa, jotenkin tuntuu turhalta ja Potter-suosiolla ratsastamiselta, pitkittämiseltä. Vaikka kirja tosin on tehty jo 2001, yllätyksekseni. Saa nähdä millainen elokuva sitten tulee olemaan.


Lähde
Filmatisointi Salla Simukan Lumikki-trilogiasta
Postauksen loppuun vielä tällainen elokuva joka on mahdollisesti tulossa vuosien päästä. Uskomatonta mutta totta, suomalaisesta kirjasarjasta on tulossa Hollywood-elokuva tai elokuvia! Tästä uutisoi viikonloppuna muun muassa Yle. Olen tykännyt kovasti Salla Simukan Punainen kuin veri, Valkea kuin lumi ja Musta kuin eebenbuu kirjoista. En ihmettele että sarjan ovela juoni ja persoonallinen, hyvin rakennettu päähenkilö ovat innostaneet myös ulkomailla kirjoja kohtaan ja se onkin julkaistu jo 50 maassa. Sarjasta tehtävälle elokuvalle on siis löytynyt jo tuottaja ja käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijöiden etsintä alkaa. Huolestuttaa vain että elokuvalle on tavoitteena saada samankaltaisia yleisöjä kuin Nälkäpeleille ja Twilightille, toivottavasti elokuvasta ei ole tulossa mitään kamalaa teinisoopaa ja en joutuisi pettymään.

Lisäyksenä vielä postauksen jo julkaistuani:
Beauty and the Beast
Tämän traileri julkaistiin ilmeisesti vasta tämän postaukseni jälkeen ja huomasin katsoa sen 24.5. Hienoa että tästäkin klassikkosadusta tulee uusi live action-filmatisointi. Elokuva vaikuttaa tuon teaserin perusteella todella kauniilta. Harmi vain kun hirviötä ei näytetä siinä vielä. Odotan mielenkiinnolla miten Downton Abbeystä tuttu Dan Stevens sopii rooliin. Puolestaan Hobitti-elokuvista ja Dracula Untoldissa esiintynyt Luke Evans minun on helppo nähdä Gastonina. Emma Watsonin roolin myötä osaan odottaa tämän elokuvan nostavan hypetystä mutta minun on toistaiseksi vaikea nähdä häntä Bellenä. Mietityttää miten esineiksi ja kalusteiksi muutettu palvelusväki on toteutettu; ovatko ne vain elottomia esineitä, jätetty juonesta pois vai liikkuvia ja puhuvia kuten Disneyn piirretyssä? Jään mielenkiinnolla odottelemaan sillä ensi vuonnahan tämä vasta ilmestyy.

4 kommenttia:

 1. olen lukenut ensimmäisen simukan kirjoista, se oli hyvä, ei tosin ihan mun makuun. oon kyllä innoissani elokuvasta, mutta ennen kaikkea ihan pää räjähtää alice trough the looking glass elokuvasta :33 olispa kivaa nähdä se suomen ensi-illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :D Tsemppiä odotukseen ja jospa pääset pian katsomaan kunhan se tulee elokuviin :)

   Poista
 2. Hee, tässähän tuli muutama semimielenkiintoinen lisää noihin omiin :D Salla Silmukan Lumikki-trilogiasta en ollut kuullutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :D Suosittelen lukemaan jos sen tyyppinen kirjallisuus, nuorille suunnattu jännitys tms, kiinnostaa :)

   Poista