torstai 29. joulukuuta 2016

Taidenäyttelyä järjestämässä


Joulu on mennyt ja siitäkin on kuulumiset tänne vielä päivittelemättä mutta tulinpa nyt ilmoittelemaan tänä syksynä valmistelemastani projektista jonka käytännön osio strattaa heti uuden vuoden myötä.

Opiskeluihini kuuluvalla projektityön kurssilla keksin projektikseni taidenäyttelyn järjestämisen. Opintopistemäärä vaatii kolmen näyttelyn laajuista työtä, joten kevät on näyttelyiden täyteistä aikaa. Ensimmäinen näyttelyistä alkaa heti tulevana maanantaina. 

Tässä esittelyä näyttelystä:

"Joonas opiskelee valokuvausta Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistossa. Mediakulttuurin ja viestinnän opiskelija Miia on puolestaan piirtänyt koko ikänsä. Sisaruksina päätimme yhdistää taitomme ja kokeilla yhteisten teosten toteuttamista. Taiteen lisäksi luonto on meidän molempien sydäntä lähellä, joten haluamme sen olevan läsnä teoksissamme.
Luonnon ulottuvuudet on valokuvia ja piirroksia sekä luonnonmateriaaleja, kuten kuivattuja kukkia, yhdistävä taidenäyttely. Mielenkiintomme kohteena on yhdistää teoksissamme valokuvaan vangittu luonnon kauneus ja kuvan tunnelmaa tukeva piirretty hahmo, johon on liitettynä kuivattuja kasvin osia. Piirros luo valokuvaan ulottuvuutta sen ollessa valokuvasta irrallisena, omiin kehyksiin valokuvan oheen asetettuna. Tällöin molempia voi tarkastella yhdessä ja erikseen. Näyttelyn teosten tekniikkana ovat valokuva, lyijykynäpiirros ja kuivatut kasvien osat. Teoksia näyttelyssä on yhteensä kymmenen, joista puolet ovat metsä- ja järvimaisemaa ja puolet erilaisia kuvia taivaasta."


Näyttelyssä on siis esillä veljeni valokuvia ja omia piirroksiani. Sain yhteistyökumppanikseni näyttelyyn Kehysliike Sallisen Kuopiosta, joka tarjoaa kehykset valokuville näyttelyihin.

Näyttely on nähtävissä Nilsiän kirjastossa 2.-31.1.2017 ja myöhemmin keväällä myös Joensuussa ja mahdollisesti Kuopiossa. Päivitän infoa vielä myöhemmin ja julkaisen varmasti kuvia näyttelyyn liittyen.1 kommentti: