keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulun toivelista

Perinteisen blogijoulukalenterini tekemiseen ei tällä kertaa ole aikaa tai ideoita, mutta aion kuitenkin julkaista muutamia jouluaiheisia postauksia viikoittain. Tässä niistä ensimmäinen.

Huomaa selvästi että näin omillaan asuessaan opiskelijaelämää eläessään lahjatoiveetkin alkavat muuttua sellaisiksi mitä oikesti tarvitsee mutta ei viitsi itse ostaa. Tässäpä mitä lahjatoiveita tälle joululle on mieleen noussut. Vanhempien ja sukulaisten kysyessä lahjatoiveita on helppo vain näyttää tämä postaus.     Derwent Coloursoft              Prismacolor            FaberCastell Polychromos
Olen jo pitkän aikaa miettinyt uusien hienojen värikynien hommaamista. Omat Faber Castellin ja Derwentin vesivärikynät ja Derwentin Artists-kynät ovat palvelleet hyvin ja tulevat yhä palvelemaan, mutta haluaisin opetella tekemään parempia värimuotokuvia. Siihen tarvittaisi hyvin kerrostettavia ja peittäviä värikyniä, joihin ei nykyisistä kynistäni helpolla ole. Olen katsellut vaihtoehdoiksi Faber Castellin Polychromos-kyniä, jotka ovat öljypohjaiset ja niissä on ilmeisesti paras kerrostettavuus. Toisena vaihtoehtona ovat Prismacolor-kynät, jotka ovat vahapohjaiset, mutta lukemani mukaan katkeilevat melko helposti. Kolmantena merkkinä olisi Caran d'Achelta kolme eri mallista kynää, Pablo, Luminance ja Supracolor joista en hirveästi vielä tiedä. Neljäntenä merkkinä olisi Derwentin Coloursoft-kynät jotka olisivat edullisin vaihtoehto. Pitäisi vielä selvittää näiden kaikkien ominaisuuksista perinpohjaisesti ja lukea arvioita, ettei tule toivottua kalliita kyniä, jotka paljastuvatkin huonoiksi tai tarkoitukseen sopimattomiksi.
Erinäisiä tarvittavia juttuja toiveina ovat paistinpannu, perinteinen joululahja pyjamakylpytakkiCanson Montval-akvarellipaperi ja kukkakuvioiset maiharit, sillä entisten värit ovat aika haalistuneet ja naru katkeamassa. Näissä tuotteet ovat vain eimerkkejä, paitsi tuo akvarelli-paperi juuri se mikä itselläni on lopussa ja sellainen minkä juuri tarvitsen.


Esim1                                          Esim2                                       Esim3
Iso palapeli! Muistin alkusyksystä vierailulla ollessa isoa palapelia pitkästä aikaa kasatessa miten paljon niistä tykkäänkään. Joskus pienempänä varsinkin tuli hirveästi kasattua palapelejä.

              1                                          2                                              3           

Keräämme veljeni kanssa Disney-klassikoita, joten ne olisivat tervetulleita joululahjoja. Meillä on kunnon listaukset kaikista Disney-klassikoista ja Pixarin elokuvista joihin ollaan merkattu mitkä leffat meillä jo on, niitä onkin jonkin verran jo kertynyt.        S-ryhmä                                    K-ryhmä                             Kenkälahjakortti
Kaikenlaiset lahjakortithan on aina toivelistalla


tee                                  suklaa                               kili
Aina tervetulleita lahjoja ovat myös tee ja suklaa. Sekä oma vuohi! No ei vaiskaan, vaikka pitkäaikainen vuohihullu olenkin. Olisi kuitenkin ihanaa päästä paijaamaan jotain pikkukiliä ja telmiä vuohien kanssa ♥


4 kommenttia:

 1. Ooh Faber-Castellin Polychromoksista unelmoin itsekin, 120 kynän setti olisi pala taivasta! Omistan yhdet Faber-Castellin värikynät jo entuudestaan, mutta nuo Art Grip kynät ovat huonommat kerrostusominaisuuksiltaan (tai sitten en vain osaa), mitä Polychromokset, vaikka muuten erittäin hyvät ovatkin.
  Derwentin värikyninät tuntuvat jotenkin kömpelöiltä tarkassa työskentelyssä. Miulla oli joskus pieni paketti Coloursoft-kyniä, mutta myin sen uuteen kotiin todella pian ostamisen jälkeen, sillä kynät eivät sopineet omaan työskentelytapaan mitenkään. Caran d'Achen kyniä on joskus koulussa päässyt kokeilemaan, ja ne tuntuivat Derwentiä paremmilta, mutta eivät silti Faber-Castellin veroisilta.

  Kivoja toiveita muuten, toivottavasti ne toteutuvat! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tällä hetkellä Polychromosien ja Caran d'Achen Luminance-kynien välillä. Molempien hinta kyllä kirpaisee että viitsiikö niin kallista lahjaa toivoa. Tosiaan koko 120 kpl setti olisi unelma mutta tokihan 72 setilläkin pärjäisi, omia Derwentin Artist-kyniä on semmoinen setti ja värivalikoima on sopivan laaja.

   Mullakin on just Faber Castellin Art Grippejä enkä minäkään saa niitä kerrostettua kuten ei myöskään Derwenteilläni onnistu. Lisäksi molemmat on aika kovia ja kuivia kyniä, Artistit varsinkin. Nuo Coloursoftit olen jo vaihtoehdoista karsinut kun tuskin omaanikaan työskentelyyn sopisivat. Itsekin olen Caran d'Dacheja kokeillut vain kerran, olivat jotkin vesiliukoiset, jokin muu malli kuin nuo Supracolorit tosin.

   Poista
 2. Opiskelijaelämässä on tosiaan se hyvä puoli, että kaikki käytännölliset lahjat on tervetulleita! :D

  -Ruut

  VastaaPoista