sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pullip-rakkaus


Olen tässä joku aika sitten ihastunut pullippeihin. Ne on Koreasta peräisin olevia keräilynukkeja. On ne kyllä ihania ja kauniita, mutta kalliita myös. Niitä ei saa alle kuudella kympillä. Suomalaisessa Mollamaniassa kaikki Pullipit on yli 100 euroa. Kattelin usalaista Pullipstyleä, siellä on vähän halvempaa, mutta postikulut nousee sitten johonkin kolmeenkymppiin. eBayssakään ne ei oo halvempia ja huutonetissä oli vaan pari pullippia myynnissä. Eli käytettynäkään ei saa halvemmalla. No onhan ne sentään keräilynukkeja ja silleen.
Tässä hieman tietoa pullipeista niille jotka eivät ole niistä kuulleet:
Pullipilla on silmämekanismi, jonka avulla silmiä voi liikuttaa katsomaan oikealle ja vasemmalle ja sulkea ja avata takana olevien tasojen avulla. Pullipilla on suuri pää ja pallonivelet kuten muillakin nukkeperheen jäsenillä. Pullipien vaatteita, peruukkeja ja silmien väriä voi vaihtaa. Sitä kutsutaan kustomoimiseksi. Pullip-nimi on koreaa ja tarkoittaa lehteä.Uusia Pullip-nukkeja ilmestyy joka kuukausi. Joitakin niistä on vain rajoitettu määrä. Jokaisella Pullipilla on oma nimi ja erilainen asu, hiukset, meikki ja laatikko. Pullip on vain yksi suuresta nukkeperheestä. Pullipilla on pikkuveli nimeltä Isul, ja Pullip-perheeseen kuuluvat lisäksi Pullipin poikaystävä Taeyang, Taeyangin pikkusisko Dal, Dalin luokkatoveri Byul ja Pullipin ex-poikaystävä Namu. Lisäksi Pullipeista ja Daleista on mini-versioita, Little Pullip ja Little Dal.
Lähde: Wikipedia
 Minä siis rakastuin pullippeihin niin totaalisesti, että aloin tosissani katsella itselleni sellaista. Valikoin listan pullippeja niiden ulkonän ja hinnan perusteella. Tässä ovat pullipvaihtoehtoni:

 Pullip Ala: Hinta on Pullipstylessä 84 dollaria, eli n. 65 e. Tässä nukessa ihastuin kasvoihin ja hiuksiin. Myös siivet ovat super ihanat. Tuo mekko vaan on jotenkin ruma ja sotkunen.


Pullip Stica:Hinta Pullipstylessä myöskin 84 dollaria. Tälläkin nukella on ihanat hiukset ja nuo palvelijattaren vaatteet on vaan niin ihanat.Pullip Clarity: Hinta Pullipstylessä tälläkin 84 dollaria. Olen valikoinut aika samaa hintaluokkaa olevia pullippeja mikä vaikeutti lopullista päätöstä pullipistani. Tämän nuken koko ulkonäkö on vaan niin ihana: hattu, hiukset, kasvot, takki, laukku, hame, kengät, kaikki.Pullip Alte: Pullipstylen hinta 84 dollaria, eli n. 65 e. Tässä nukessa ihastuin noihin kasvoihin ja hiuksiin, tälläkin nukella on ihanat vaatteet. 

Pullip Cinciallegra: Tämänkin pullipin hinta oli pullipstylessä oli 84 dollaria. Nyt tätä ei ole enää myynnissä Pullipstylessä. Tämän pullipin asukokonaisuus on ihanan vanhanaikainen, mutta vähän sekavan oloinen. Kasvot on ihanat.Pullip Dita: Hinnaltaan tämäkin 84 dollaria. Ihastuin Ditan silmiin ja muutenkin kasvoihin ja myös vaatteisiin. Ihanan lapsenomainen nukke.


Pullip Dollte Porte Henri: Tämä nukke on Pullipstylessä 92 dollaria, eli noin 71 euroa. Tällä pullipilla on ehkä kaikista näistä ihanimmat hiukset ja kasvot, paitsi kyllä Alalla ja Altellakin on oikeastaan yhtä ihanat, mutta tämän pullipin peruukin näköistä on varmaan vaikea löytää erikseen ostettavana. Ihanan vanhanaikaisen näköinen nukke, vaatteet tosin vähän oudot.Pullip Ludmila: Hinnaltaan 92 dollaria=n. 71 euroa. Noh, tällä pullipilla on kivat kasvot ja hiukset muuten, paitsi tuo mikälie roikkuva liila tupsu. Vaatteet vähä sekavan oloset, samoin tuo kädessä oleva juttu näyttää oudolta, mutta tällä nukella on ihana pelikorttiteema.

Pullip Marianne: Pullipstylen hinta tälle ihanuudelle on 98 dollaria=n.76 euroa. Yksinkertaisesti perusteluna: Marie Antoinette. Ihanat kasvot, ihanat hiukset ja mekkokin, mutta ehkä kuitenkin liian koristeellinen.


Pullip Holly:
Pullipstylessä hinnaltaan 84 dollaria eli n. 66€. Tälle nukelle perusteluna: Holly Golightly, Aamiainen Tiffanylla ja Audrey Hepburn. Olen tässä jo ehkä vuoden ajan ihastellut ja ihaillut Audreyta ja sen elokuvia, joten olin ihan haltioissani kun löysin tämän Holly-pullipin ja kaksi seuraavaa. Tämän pullipin look on vaan niin klassikko.
Pullip Sabrina: Pullipstylen hinta 112 dollaria,n. 85 euroa.
Sabrina-pullipin kasvot on vaan niin vastustamattomat.
Tälläkin pullipilla tulee mukana kahdet vaatteet, kuten
Princess Annellakin. Nää vaatteet on niin ihanat.


Pullip Shan-ria: Pullipstylessä 88 dollaria, eli n. 66 euroa. Tällä pullipilla on ihanat hiukset, hattu, kasvot ja kaulakoru. Myös vaatteet on ihan hienot.
Tämä on se pullip mihin lopulta päädyin: Pullip Eternia, hinta 74 dollaria, euroissa n. 58. Saattoi tuo muita halvempi hinta vaikuttaa ostopäätökseen, mutta mitäpä siitä, onhan tämäkin tosi ihana. (Katumukselle ja toisille aatoksille en jätä tilaa nyt kun päätös on jo tehty.)
  Eternialla on ihanat kasvot ja silmät varsinkin. Tykkään myös vaatteista, vaikka ne eivät olekaan monikäyttöiset, mukana kyllä on alushame, mille uskon tulevan käyttöä vaatteissa, joita aion tulevalle pullipilleni tehdä.
  
Tuossa ylemmässä kuvassa Eternian hiukset näyttää ihan kivalta, mutta tässä toisessa ne näyttää ihan erilaiselta, että saa nähdä minkälaiset ne sitten on. Muutenkin tässä alemmassa kuvassa Eternia on ihan erinäköinen kuin ylemmässä kuvassa.

Hintaa Eternialle postikuluineen Pullipstylestä tilattuna tuli kaikenkaikkiaan noin 90 euroo. Kun aattelee, että monia pullippeja ei tuolla hinnalla sais, vaikka ei laskis postikuluja yhteen, niin sillein aateltuna ei se niin paljon maksa. Siis pullipiksi.
Tilasin Eternian noin viikko sitten ja nyt sitten vaan jännityksellä odotellaan.


Seuraavassa postauksessa höpötän lisää jo nyt rakkaasta tulevasta pullipistani, Eterniasta.


5 kommenttia:

 1. Kiitti tiedoistasi niistä on jatkossa paaaaaaaaaljon hyötyä:D

  VastaaPoista
 2. Kiva valinta toi eternia')
  oikei kaunis tyttö vaikka meikkiä on lipsahtanut vähän liikaa:)

  VastaaPoista
 3. Täällä tämmöinen nukjeilia joka antaa vinkin: valitse nukke faceupin (meikin\kasvojen) perusteella sillä kaikki muu on helposti vaihdettavissa:)

  VastaaPoista
 4. Juuri niin, Ilona puhuu asiaa.

  VastaaPoista