maanantai 25. toukokuuta 2015

Euroviisuhöpöttelyä Ofelialla höystettynäMinulla on tapana fiilistellä Euroviisuja aina näin jälkikäteen. Ennen finaalia en yleensä ole kuullut muita kuin Suomen edustubiisin ja mitä muita nyt onkaan radiossa soitettu. Nyt olin kuullut siis vain PKN:n biisin ja Ruotsin Avicii-kopio Heroesin.
Jotenkin näin jälkikäteen kuunnellessa, ilman ylinäyttävää Euroviisu-showta kappale erottuu paremmin. Kappaleiden sanoituksia lukiessa olen huomannut että kyllähän siellä sanoituksiinkin on panostettu. Monet oli kyllä aika massaa, viime vuoden balladikappaleen suosiota yrittäviä tai sitten turhanpäiväisiä popitteluja. Muutamia suosikkeja kuitenkin minullekin löytyi. Luettelenpa nyt Ofelia kuvien lomassa omat suosikkini Euroviisu-kappaleista. Kuvasin nämä nimittäin Euroviisuja katellessani.
Voltaj- De la capat/ All Over Again (Romania)


Valitsin tämän näiden kuvien taustamusiikiksi, sillä jotenkin käy niiden tunnelmaan.

Romania on mielenkiintoisen ja kivan erikoisen kuuloinen kieli. Euroviisuissa muutenkin arvostan sitä että maa uskaltaa lähteä yrittämään viisuihin omalla kielellään, eikä englantiin turvautuen. Biisiin on kivasti yhdistetty englantiakin, erikoisella aksentilla tosin :D Tykkään kappaleen sävelmästä ja kokonaisuutena se on hitaasti voimakkaaksi kasvava.


Maraaya-Here for you (Slovenia)
Mielenkiintoinen naisääni, tulee mieleen Amy Winehouse ja Duffy. Kappaleessa kauniit, voimaa luovat sanat.Elina Born&Stig Rästa-Goodbye to yesterday (Viro)Miehen ja naisen äänet sointuvat kivasti yhteen ja laulu kertoo vaikuttavan tarinan. Biisin sävelmä on kivan kuuloinen.
Electro Velvet- Still In Love With You (Iso-Britannia)


Tämä oli aivan ihana hyvänmielen kappale! Niin pirteä biisi ja esityskin. Rakastan noita 20-luvun viboja ja scatman-tyylistä osiota :,D Ja esityksessä tanssi oli charleston tyyppistä! ♥ Tämä todellakin erottui edukseen massaballadien joukosta mutta harmikseni ja ihmetyksekseni Iso-Brittania keräsi vain muutamia pisteitä, kuten tuntuu niin monena vuonna käyvän :( Sillä kun ei sillein ole naapurimaita...
Aminata- Love Injected (Latvia)Kivan indien kuuloinen vähäeleinen, voimakkaalla kertosäkeellä maustettu biisi. Kaunis naisääni.Loïc Nottet - Rhythm Inside (Belgia)Tämä esitys erottui kivasti joukosta. Tässäkin biisissä indie-viboja. Tämä on kuin miesversio uusseelantilaislaulajatar Lordesta!


Il Volo-  Grande amore (Italia)Mahtavaääninen miestrio ja ihana italian kieli. Esitys oli tosi vakuuttavan näköinen ja kappale on kivan voimakkaaksi kasvava. Kivaa oopperatyyliä, tulee joku Pavarotti mieleen. Ansaitsi kyllä kolmannen sijansa.


Lisämainintana Itävallan kappale joka oli muuten massaa, mutta jäi mieleen pilvessä olevasta Russel Crowesta ja Irwin Goodmanista :D Siis ne esittäjät näytti noilta.


Eniten muuten huvitti, että finaalissa oli mukana kaksi Warrior-nimistä kappaletta, mutta täysin päinvastaisia tyyliltään, vaikkakin naisen esittämiä molemmat. Maltan kappale oli hempeä, maanläheinen, bruneten naisen esitttämä kun taas Georgian kappale mustahiuksisen, voimakkaasti meikatun kovaa laulavan naisen esittämä, ikään kuin feministitaistelijan sotahuuto.


Minulle oli loppujen lopuksi ihan sama kuka ne viisut voitti :D Onhan se voittokappale ihan menevä ja tykkäsin siitä esityksen piirrosukkelisysteemistä. Oli kärkikolmikon muutkin, Venäjän ja erityisesti Italian kappale hyviä myös.

2 kommenttia:

 1. Ohhoh, osaatpa hyvin analysoida noita kappaleita. Hyviä havaintoja. Itse kyllä pidin siitä Ruotsin kappaleesta - se oli hyvin menevä ja esityskin oli hieno xD

  Mutta toinen suosikki oli toi Viro. Tänä vuonna oli monta duettoa, mutta Viro oli niistä paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Olihan se Ruotsin biisi menevä, ruotsalaiset biisinikkarit taas onnistuneet ja ansaitsi voittonsa taas. Tosiaan Viron kappale oli duetoista paras :)

   Poista