perjantai 15. toukokuuta 2015

Jännittäviä aikoja


Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella postauksen ihan vain tämän hetken kuulumisistani.

Päiväni kuluvat niin että puolilta päivin vääntäydyn ylös sängystä, syön rauhassa aamupalaa ja sen jälkeen luen jotain tunnin pääsykokeisiin. Keskittymiskyky on kyllä jo kauan ollut lähellä luokkaa nolla. Ensin noin kuukausi kirjoituksiin lukemisen parissa, sitten nämä noin kaksi kuukautta pääsykoekirjojen parissa.Olen kuitenkin saanut kaiken tuon jotenkuten kahlattua läpi. Tosin suomalaista kansanperinnettä käsittelevästä kirjasta otetuista monisteista luin vain noin puolet, sillä se oli niin kuivaa ja oudon poukkoilevaa tekstiä. Onneksi Joensuun yliopiston kulttuurintutkimuksen valintakokeessa (28.5.) on sen verran valinnaisuutta ettei kansanperinnettä käsittelevään kysymykseen ole pakko vastata.


Maanantaina olisi sittten luvassa ihkaensimmäinen pääsykokeeni, Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden valiontakoe. Isäni toimii kuskina noin kolmen tunnin ajomatkan ja odottelee minut kolmen tunnin kokeesta. Pääsykoekirjana on tuon edellisen kuvan vihreä Johdatus kirjallisuusanalyysiin. Toivon että lukioajan novelli- ja runoanalyysit toimivat sopivana pohjana pääsykokeeseen, vaikka luin kyllä kirjan parhaan kykyni mukaan.Ensi viikon keskiviikkona olisi sitten luvassa samaisessa paikassa taidehistorian/taidekasvatuksen valintakoe. Siihen ei ollut minkäänlaista ennakkomateriaalia vaan mahdollinen materiaali tupsahtaa nokan eteen koetilanteessa. Sinänsä pelottavaa, mutta en kyllä olisi selvinnyt paljoa isommasta luku-urakasta. Viimevuotinen valintakoe on kyllä pelottavaa katsottavaa :/ Keskiviikon kokeeseen minun on mentävä itse junalla. Onneksi paikka on sama kuin maanantaina ja olen myös kiitollinen siitä, että teimme syksyllä lukiomme kanssa tutustumiskäynnin kyseiseen yliopistoon.


Kirjoitusten virallisista tuloksista ei ole kuulunut vieläkään mitään. Juhlakutsut on kuitenkin lähetetty, sillä opettajien arvioiden perusteella pääsen kaikista viidestä aineesta jotka nyt keväällä kirjoitin.Yhteensä siis kirjoitin kahdeksan ainetta.

Lakkimuffinssien ohje löytyi muistaakseni jostain Kotivinkki-lehdestä

On tullut jo testattua juhlien tarjoiltavia

Lakkia en ole vielä hommannut, sillä paikkakuntamme pankki antaa meille lahjakortit lakin hankintaan kunhan kirjoitusten tulokset tulevat. Meidän viiden abin ryhmämme jää muuten viimeiseksi kyseisen lahjakortin saajiksi sillä kyseinen Osuuspankki lopettaa konttorinsa täällä nyt.Lakkiaismekon löysin pari viikkoa sitten Vero Modasta kovan etsimisen ja pähkäilyn jälkeen. Se, millainen mekko on jääköön odottamaan paljastusta juhlapäivään saakka. Korkokengät olivat todellinen löytö viime viikolla Kuopion Citymarketista, hintaa oli vain 15 euroa. Onneksi en mennyt ostamaan Anttilasta löytämiäni noin 40 euron kenkiä ennen Cittariin menoa.
Vielä 30. päivä olevien juhlien jälkeen olisi journalistiikan ja yhteisöviestinnän valintakokeet Jyväskylässä mikäli kutsu käy. Journalistiikan valintakoekirja on jo luettuna ja yhteisöviestintään ei ollut ennakkomateriaalia.
 Vili peseytyy rennosti, mutta minä voisin panikoida juhlakampausta, mitä en osaa päättää. Voisikin tehdä postauksen myös niistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti