torstai 19. marraskuuta 2015

Voi kunpa minäkin olisin eläin


Lähdettiin lauantaina Samin kanssa Onnibussilla kohti Helsinkiä ja maanantaina olevaa keikkaa.


Lauantaiaamuna puoli kahdeksalta Onnibussissa enemmän tai vähemmän pirteänä.


Helsinkiin päästyämme kavereitten luo iltaa viettämään ja yöksi. Heille oli tullut pari viikkoa sitten  tällainen ihana kissaneiti.


Lauantai-iltana Sami sai kaverinsa kanssa extempore-idean lähteä Tallinnaan päiväristeilylle ja sinnehän ne sitten sunnuntiaamuna lähtivätkin. Toihan Sami sieltä vähän tuliaisiakin ja joululahjojakin kun siellä on sen verran halvempaa. 




Me toisen kaverin kanssa mentiin viettämään päivää Korkeasaareen. Oli kyllä mukava käydä siellä kuuden vuoden tauon jälkeen. Kaikkia söpöläisiä nähtiin siellä. Tämän postauksen otsikko on peräisin muuten siellä eläimiä katselleen pikkutytön suusta.

Mutta oli kyllä aikalailla epäonnistui reissu kuvien suhteen. Unohdin nimittäin että mukaani ottamassa pokkarikamerassa sattui olemaan muistikortti joka yleensä tuhoaa suurimman osan kuvista. Joten Korkeasaaressa käynnistä mulla ei oo muita kuvia kuin sinne mennessä sillalta vaikka otin eläimistä vaikka mitä söpöjä kuvia >___< Keikaltakaan ei säästynyt ekasta lämppäristä Beartoothista yhtäkään kuvaa tai videota, PVRIS:tä vain muutamat ja Bmth:sta sentään vähän enemmän.



Kummini tulivat vastaan Korkeasaareen ja lähdin niiden mukaan. Lähdimme kolmestaan reissuni ekalle keikalle. Kummitätini on kuvittanut levyjä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuulle ja oli saanut kutsun yhtyeen levynjulkkarikeikalle jossa hänet myös palkittiin ruusulla. Oli siis vähän erilaista musiikkia kuin maanantain keikoilla, mutta hauska, söpö keikka oli kyllä.


Keikan jälkeen lähdimme Helsingin taidemuseoon, HAMiin Siellä oli upea Ai Weiwein teosten näyttely.





Lähde

Taidemuseossa en jaksanut kuvailla, vaan keskityin itse teoksiin, mutta tuossa pari esimerkkikuvaa muilta sivustoilta. Weiwein vaikuttava näyttely oli siis HAMin yläkerrassa ja alakerrassa esillä oli tunnettuja, vanhempia maalauksia ja pari videoteostakin.



HAMin vessa oli niin upea taideteos itsessään että siellä oli pakko ottaa peiliselfie.



Kulttuurikokemusten jälkeen olikin meillä kaikilla kolmella kiljuva nälkä joten suuntasimme turkkilaisen Ravintola Anin herkulliselle seisovalle pöydälle.



Pitkästä aikaa kummieni kotona heidän kissojaan näkemässä :3


Samin tultua risteilyltä myöhään illalla häntä odotti kummisedän valmistamat pihvit&pottumuusi ja herkullinen fondue ♥


Maanantaipäivä menikin ihmetellessä kunnes olikin aika lähteä Samin kanssa Kaapelitehdasta kohti.


Useamman tunnin odottelun jälkeen aloitti soittamaan illan ensimmäinen lämppäri, Beartooth. Sitä en ole aiemmin kuunnellut kuin vain muutamia kappaleita eikä lukeudu ykkössuosikkeihini mutta ainakin energinen keikka oli.

Beartooth- In Between


Ennen illan pääesiintyjää soitti PVRIS, josta tykkään kyllä, tosin monet kappaleet kuulostavat omaan korvaani tosi samalta.

PVRIsin keikalta muistikortti säästi jopa kaksi videota mutta Blogger ei suostunut lataamaan edes toista tähän.


Tässä PVRISin St. Patrick-biisissä on muuten tyylikäs musiikkivideokin.



Sitten oli aika illan odotetun pääesiintyjän, Bring Me The Horizonin.


Katsottiin kaikki keikat salin parvelta, josta oli hyvät näkymät eikä tarvinnut olla alhaalla ihmismeressä jossa oli tiuhaan pittejäkin. Keikka muuten oli loppuunmyyty ja kuulemma yli 3000 henkeä oli pakkautuneena samaan tilaan.


Itseäni vähän harmitti Bring Me The Horizonin keikan valoshow, jonka takia itse esiintyjistä ei näkynyt muuta kuin tummat hahmot...



Yhtye soitti kaikki suosituimmat niisit, joten paljon myös edelliseltä Sempiternal-levyltä. Itse olisin toivonut enemmän uuden That's the spirit-levyn biisejä.

Bmth-Happy Song




Pari-kolme vuotta bändiä kuunnelleena ja tykkäilleenä keikka oli kumminkin odotuksen arvoinen.

Bmth-Shadow Moses







Tiistaina kävin elämäni ensimmäistä kertaa hierojalla kummini varattua minulle ajan luottohierojaltaan. Yhden hierontakerran jälkeen niskojen jumit alkaa vasta aukeilla joten niskat on nyt kipeämmät kuin ennen käsittelyä. 



Käytiin myös kirpparilla ja kuvassa näkyvätkin mieleiset löytöni, pari hyvää leffaa, halpoja kirjalöytöjä ja paidat mulle sekä Samille.


Sitten olikin aika jo suunnata kohti Kamppia ja bussia. Kuitenkin ennen viideltä lähtevää bussiamme ehdimme Samin kanssa käydä steampunk-baarissa, Steam Hellsingissä.


Sisustus oli kyllä upea, viimeisen päälle steampunkia ja yksityiskohtia täynnä.


Paluumatka sujuikin sitten rattoisasti tenttiin lukien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti