perjantai 10. elokuuta 2012

Kirjastosta


Kävin perjantaina pitkästä aikaa kirjastossa. Sillon alkukesän kesätöiden aikana kun siellä ne kaksi viikkoa vietin niin sen jälkeen ei ole tullut käytyä. Koko kesän olen pärjännyt oman kirjahyllyn tarjonnalla, moni kirja siellä oli lukematta, usea on vieläkin. Mutta nyt joka tapauksessa oli pakko lainata jotakin kirjastossa käydessä.

Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea


Tätä kirjaa kattelin jo kesätöissä ollessani, silloin kun päällystin kyseisen kirjan. Melkein jäin lukemaan tätä mutta piti sitten jatkaa töitä. Vaikuttaa ihanalta romanttisen hötön kirjalta. 

Kopsasin Otavan sivuilta:
Kuka olisi aavistanut että neljä minuuttia voisi muuttaa koko elämän?
17-vuotias Hadley on matkalla New Yorkista Lontooseen isänsä ja
uuden äitipuolensa häihin, mutta myöhästyy täpärästi lennolta.
Odotellessaan seuraavaa lentoa täpötäydellä JFK:n kentällä Hadley
kohtaa komean, fiksun brittiopiskelijan Oliverin. Sattuma heittää heidät istumaan vierekkäin lennon ajaksi.
Pitkällä lennolla Hadley ja Oliver tutustuvat toisiinsa, ja salamarakastumisen sinetöi suudelma määränpäässä. Onnettomuudekseen nuoret eksyvät toisistaan lentokentän tungoksessa eikä Hadley tiedä edes Oliverin sukunimeä. Mikä tilastollinen mahdottomuus löytää Oliver miljoonakaupungin vilinästä!
Epätoivoinen Hadley livahtaa isänsä häistä Lontoon kaduille
vaeltamaan varmana siitä, että maailmasta ei löydy hänelle toista
Oliverin kaltaista sielunkumppania.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille


Tämä kirja vaikuttaa tosi kivan jännältä. Tim Burton tekee tästä elokuvan. Pitäähän tämä ehtiä lukea ennen sitä.
Kopsasin Risingshadowista
Viisitoistavuotias Jacob on kasvanut kuunnellen erikoisen isoisänsä kummitusjuttuja eriskummallisista orpolapsista ja hirviöistä. Jacob lähtee hirvittävän perhetragedian seurauksena isoisän tarinoissa esiintyneelle kaukaiselle saarelle Walesin edustalla. Hän löytää saarelta Neiti Peregrinen lastenkodin rauniot.
Jacob tutkii merkillisen talon hylättyjä makuuhuoneita ja käytäviä, ja vähitellen käy selväksi, että taloon aikoinaan majoitetut lapset olivat vähintäänkin eriskummallisia: he saattoivat olla myös vaarallisia. Lapset oli ehkä viety kaukaiselle saarelle karanteeniin, mutta miksi?  Ja jotenkin – niin mahdotonta kuin se onkin – lapset tuntuvat olevan yhä elossa…
Goottisävyinen fantasiaromaani yhdistää unohtumattomalla tavalla aitoja vintage-valokuvia kihelmöivän jännittävään kerrontaan. Hyytävä lukuelämys ei jätä kylmäksi ketään.


Rajalla

Luin tämän sarjan ekan osan viime kesänä että pitihän tämä tokakin osa napata mukaan kirjastosta kun sillon kesätöissä tätä päällystäessäni jo ajattelin lainaavani tämän.

Kopsasin Risingshadowista
Vaikuttavan trilogian odotettu toinen osa jatkaa tulevaisuuden yhteiskuntaan sijoittuvaa kiehtovaa tarinaa. Cassia matkaa ulkoprovinsseihin etsimään Ky'ta, mutta tämä on karannut ja jättänyt jälkeensä vain muutamia vihjeitä. Etsintäretkellään Cassia kohtaa uusia ystäviä ja liittolaisia ja joutuu kyseenalaistamaan kaiken mihin siihen asti on uskonut.
Yhteiskunnan unelmapoika Xanderkaan ei ole sitä miltä näyttää. Autioilla reuna-alueilla mikään ei ole varmaa, ja petokset ja huijaukset tekevät oikean suunnan löytämisestä entistä vaikeampaa. Cassian omakin tie vie lopulta täysin odottamattomille poluille.

Siinäpä ne. Ajattelin alottaa tolla Rajalla ja katsoo nyt ehtiikö lukea noi kaikki kun sen koulunkin pitää alkaa ja siellä käydä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti