tiistai 6. marraskuuta 2012

Downton Abbeyn kolmas kausiOllaan äidin kanssa jo kaksi kautta nyt seurattu nenä kiinni ruudussa tätä upeaa brittisarjaa. Aivan ihanaa historiallista draamaa. Ja nyt sitten heti toisen kauden uusintojen perään alkaa kolmas kausi. Jei.

En jaksa itse selostaa mistä se kertoo joten kopsaan Wikipediasta XD

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Downton Abbeyn kartanoon Pohjois-Yorkshiressa, ja sarjassa seurataan Crawleyn aatelissuvun sekä heidän palvelijoidensa elämää.
Tarina lähtee liikkeelle vuodesta 1912; Titanic on uponnut ja suvun perillinen sen mukana. Crawleyn suvun päämiehen Granthamin jaarli kaikki lapset ovat tyttäriä, ja isoisän testamentin mukaan kartanon voi periä vain miespuolinen perillinen. Uusi perillinen löytyykin Manchesterista, mutta keskiluokkaisella lakimiehellä on vaikeuksia sopeutua jäykistelevään aristokraattielämäntapaan. Tästä tarina lähtee liikkeelle ja ensimmäinen kausi päättyy vuoteen 1914 ja ensimmäisen maailmansodan syttymiseen. Sarjan toisessa kaudessa seurataan maailmansodan aikaisia tapahtumia ja paraikaa tekeillä olevassa kolmannessa kaudessa Crawleyt palvelijoineen siirtyvät riehakkaalle 1920-luvulle.

Tässä kuvakooste Granthamin jaardin vanhimman tyttären Maryn ja suvun perillisen Matthewn hitaasta rakkaustarinasta.

Kuvat täältä

Nyt ne kai menee vihdoin naimisiin

image

Downtonissa on useita pareja. On useita onnellisia, kuten Mary ja Matthew mutta myös vähemmän onnellisia, kuten Anna ja Thomas, koska Thomas on vankilassa vaimonsa murhasta syytettynä, pareja joista ei tulekaan pari ja pareja jotka joutuvat jättämään toisensa toisen kuollessa tai muuten.
Ja mitähän uusia pareja kolmas kausi tuo tullessaan?

3 kommenttia:

 1. Downton Abbbey on aivan ihana sarja<3
  Itekki oon kattonu kaikki tuotantokauet :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä♥ Kiva että on muitakin jotka tykkää siitä paljon :)

   Poista
 2. On tuo sarja mukavasti naisten mieleen, niin hieno poikkeus murha- ja tappelufilmeille. No, näytettiinhän siinä ensimmäistä maailmansotaa eikä näytä kartanon elämä aina ihan ruusuilla tanssimista olla, rahaa tarvitaan. Saattaapi suosion syynä olla myös se, että Maryn ja Matthew'n välillä on todellista henkilökemiaa, tunnetta. He ovat ennenkin näytelleet yhdessä, ainakin kauhufilmissä 'Ruuvikierre', jossa Michelle Dockery on potilas ja Dan Stevens on psykiatri.

  VastaaPoista