torstai 31. maaliskuuta 2016

Maaliskuun suosikit

Olen lukenut monista blogeista tällaisia kuukauden suosikit-postauksia ja monia vlogejakin nähnyt. Ajattelin siis itsekin tällaista postausta väsäillä kokoamalla tämän kuukauden aikana suosikiksi nousseet viisi asiaa.

1. Valo

Nämä ovat olleet kämpässämme keittiön ruokailunurkan valonkatkaisijaa lukuun ottamatta täysin käyttämättömiä koko kahdeksan kuukautta mitä olemme täällä asustelleet. Eli kuukauden ykkössuosikki on valo, ei vain valoisampaan päin meno vuodenaikojen osalta, vaikka toki sekin.

Saimme nimittäin vihdoin ja viimein kattolamput kämppäämme!

Tähän asti oltiin sinnitelty makkarin pöytävalolla ja lukuvalolla sekä olkkarin jalkalampulla, mitkä nekin yllättävän hyvin valaisivat läpi pimeämpien aikojen kunhan vain tottui hieman hämärään tunnelmaan.

Saatiin kattoon myös tämä äitini klipseistä virkkaama ihanuus♥

2. Kahvilakerho ja uusiin ihmisiin tutustuminen

Tämän kahdeksan kuukauden ajan uudessa kaupungissa ystävystyminen on ollut aika kankeaa ja muita kuin luentojen ja ainejärjestön tapahtumien ulkopuolisia tuttavuuksia ei oikein ole syntynyt. Itse kun olen sen verran hidas ja kankea tutustumaan uusiin ihmisiin. Kuitenkin tässä kuussa kuulin kahvilakerhotoiminnasta kiitos Pääskysiä olkapäilläni blogin EMMIn joka vinkkasi katsomaan onko kahvilakerhoa täälläkin. Kahvilakerhot ovat siis Matka maailmankaikkeuteen blogin Jeminan idea. 

"Näiden kerhojen aivan perustavana ideana on luoda mahdollisuus tavata uusia ihmisiä uudessa kaupungissa ilman, että täytyy pakosta juosta opiskelijabileissä ja muissa riennoissa, jotka saattavat tuntua itselle vaikeilta. Kerhoon saa tietenkin liittyä vaikka tykkäisi opiskelijabileistäkin, tämä ei todellakaan ole mikään absolutistiseura. Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että kahvilakerhoilu on ennen kaikkea kahvia, teetä, kakkua, lautapelejä, museoita, kirpputoreja, askartelua, käsitöitä ja Frozenin läpilaulamista."

Facebookin kautta siis pääsin mukaan kerhoon ja siellä tulikin vastaan muutamia tyyppejä joiden kanssa olenkin jo ollut ennen kahvilakerhoakin tekemisissä. Kerhossa vaikuttaa olevan tosi samanhenkistä porukkaa jotka jakavat samoja mielenkiinnon kohteita. Olemme esimerkiksi jo ehtineet kiertää kirppareita, istua kahvilassa juttelemassa ja pitää sunnuntaibrunssia.

3. Kirpparit ja sieltä tehdyt löydöt

Tässä kuussa tuli kierrettyä paljon kirppareita, erityisesti hiihtolomalla, kolmella eri paikkakunnalla.

Löysin esimerkiksi tämän suloisen lintupaida, paljon elokuvia ja kirjoja sekä kanvaksen ja pienen maalaustelineen.

 Nämä löysin kolutessamme pari kirpparia kahvilakerhon kahden tyypin kanssa.

4. Piirtämisinnostus ja uudet kynät

Aloin harjoitella värimuotokuvien tekemistä vesivärien sijaan puuväreillä sillä ne ovat minulle jääneet hieman sivuun akvarelli-innostukselta. Hankin tällaiset ihon värittämiseen ja varjostuksiin soveltuvat Derwentin kynät. Täällä blogissa olenkin jo esitellyt useampia tekemiäni muotokuvia.

5. Uudet korvikset

Anoppi toi nämä ihanuudet minulle tuliaisiksi Thaimaan matkaltaan.

Osasi kyllä arvata mieltymykseni ja lempivärini :D

Nämä viisi kuukauden suosikkia tuli helposti ja varmasti lista olisi ollut paljon pidempikin ellen olisi rajannut tätä tähän. Ehkä teenkin tällaisia myös jatkossa mikäli ideoita riittää, sillä tämä oli mukava tehdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti